Men in Black 2

Genre: Humor | Duur: 1u28 | Release: 14 Augustus 2002 | Land: VS | Regie: Barry Sonnenfeld | Cast: Tommy Lee Jones, Will Smith, Rosario Dawson

Barry Sonnenfeld is een rare vogel.. In de jaren '80 werkte hij mee aan Blood Simple, Raising Arizona en Misery. Waarna hij beslist dat het eens tijd wordt voor Barry om in de spotlights te staan en flats daar is The Addams Family (1991) en het vervolg in '93, Get Shorty (1995) en Wild Wild West in 1999. Het kan verkeren..Nu viel zijn vorige hit, eerste Men in Black uit 1997 nog wel mee. De overdreven coolheid waar Will Smith onder gebukt lijkt te gaan, kon je als kijker makkelijk slikken vanwege consistent met de parodie en Tommy Lee Jones zien we altijd graag de tough guy spelen. Daarbij waren sommige scenes wel grappig en de aliens.. anders dan anders.MIB 1 bracht zo'n vier keer meer op dan de 90 miljoen dollar dat het kostte en dat betekent dus: sequeleren die hap !Want wie dacht dat de aliens zich allemaal braaf zijn gaan gedragen na de publieke afstraffing door Agent J. en de zijnen vergist zich uiteraard. De aarde staat immers op het punt vernietigd te worden als een of andere prul niet snel wordt teruggestuurd (mmm.. flashbacks iemand ?). Helaas is ook het vreselijkste ruimtemonster, heden echter verkleed als super sexy bitch, ernaar op zoek. Zullen de olijke mannen in het zwart erin slagen op tijd de wereld te redden en zich niet al te fel laten leiden door hun hormoontjes ?Spanning ! Zeker voor ex-Agent K., huidig postmeester, die na de 'geheugenwisflits' op het einde van MIB1 zich van geen kwaad bewust is en enkel aliens kent via X-Files. Het kost Agent J. dan ook wel wat overtuigingskracht om Kay te laten geloven dat de aarde eigenlijk een toeristische trekpleister is voor intergalactisch ruimtetoerisme. Toch heeft Jay, Kay nodig (pfff, gelukkig presenteer ik dit niet op de radio) want de Kay weet of beter wist namelijk iets wat de mensheid kan redden...MIB2 heeft alles wat je vreest bij een sequel: je melkt het vorige deel uit, steekt er meer special effects in, meer aliens, meer meer meer en het is opgelost. Gevolg is een filmpje zonder enig spoor van originaliteit, maar nog wel steeds genietbaar als achtergrondbeeld bij een grote zak popcorn. Mahlzeit!

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien