Mission: Impossible 2

Genre: Actie | Duur: 1u26 | Release: 26 Juli 2000 | Land: VS | Regie: John Woo | Cast: Thandiwe Newton, Dougray Scott, Tom Cruise, Brendan Gleeson, Ving Rhames

Na 'Hard Target', 'Broken Arrow' en vooral de voortreffelijke actieprent 'Face/Off', levert regisseur John Woo zijn vierde Hollywoodfilm af. Op vraag van hoofdacteur/coproducent Tom Cruise werd de actiefilmregisseur numero uno van het moment gestrikt om deze tweede 'Mission: Impossible' te draaien.En het moet gezegd, de actiescènes zijn vaak verbluffend en met veel stijl en oog voor detail gefilmd door Woo. Zeker één van de eerste sequenties waarin Cruise aan het bergbeklimmen is, is een lust voor het oog. Ook het laatste kwartier is wervelend. Maar toch kunnen we ons niet van het gevoel ontdoen het allemaal al eens eerder gezien te hebben in 'Face/Off' en in 'The Matrix' (zeker Woo's handelsmerk, de slomo's, werken tegen het einde toe enerverend). Ook deden veel scènes zeer veel aan de James Bond-reeks denken.Woo wou naast de actiekant van de film, in vergelijking met de vorige 'Mission: Impossible', ook meer de ziel van de personages blootleggen. Ondanks de zeer goede acteurs (wanneer krijgt Cruise nu z'n Oscar?) slaagt hij niet volledig in z'n opzet door het onwaarschijnlijke verhaal dat al te voorspelbaar is en door het feit dat in dit soort films vrijwel alles ondergeschikt is aan de actie.Het verhaal gaat als volgt. Een Russische dokter en vriend van Ethan Hunt (Tom Cruise) ontwikkelt een baanbrekend medicijn, Bellerophon. Om hiertoe te komen, moest hij echter ook een vijand creëren; het dodelijke virus Chimaera. Sean Ambrose (Dougray Scott), vroeger collega van Hunt, vermoordt de dokter en maakt zich meester van Bellerophon. Chimaera wist hij echter niet te bemachtigen. Indien hij dat wel doet, kan hij heel de wereld op korte tijd besmetten en woekerprijzen vragen voor het antidotum.De missie van Hunt is nu Chimaera te vinden en veilig terug te brengen. Hiervoor mag hij twee man uitkiezen (o.a. Ving Rhames) en moet hij ook de dievegge en ex van Ambrose, de verrukkelijke Nyah Hall (Thandie Newton), overhalen om mee te werken. Zij moet bij Ambrose 'undercover' gaan en informatie doorspelen aan Hunt. Bijkomend probleem is evenwel dat Ethan en Nyah ondertussen verliefd op elkaar zijn geworden.Een indrukwekkende en gestroomlijnde actiefilm dus, met magistraal opgenomen en stilistisch verzorgde scènes en goeie acteurs. De weinige originaliteit en voorspelbaarheid moet u er maar bij nemen. Eenvoudig, maar leuk vertier.

Jan Loisen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien