Notting Hill

Genre: Romantische Komedie | Duur: 2u00 | Release: 11 Augustus 1999 | Land: | Regie: Roger Michell | Cast: Hugh Grant, Julia Roberts, Roger Frost, Richard McCabe, Rhys Ifans

In Notting Hill speelt één van de meest gegeerde (lees: duurst betaalde) actrices.. één van de meest gegeerde (lees: duurst betaalde) actrices.Notting Hill is van de makers van Four Weddings and a funeral maar haalt helaas nooit dat niveau van Engels getinte humor.Julia Roberts speelt Anna Scott, een redelijk verwaande actrice die vreselijk populair is, hoewel ze in films van bedenkelijke kwaliteit meespeelt.

Op een goede dag loopt ze de boekenwinkel van William Thacker (Hugh Grant) binnen en.. ze koopt een boek ! De spannig is maw te snijden.

Even later morst William Thacker zijn fruitsapje op haar, etc.. Enfin, het wordt dan toch nog gezellig.Die gezelligheid kan dan alleen maar groter worden wanneer hij haar uitnodigt op zijn flat in de buurt waar ook zijn prettig gestoorde en viespeukerige flatgenoot Spike woont. Na een klein kusje neemt Anna Scott afscheid en verdwijnt ze om nooit meer terug te komen.Of toch niet, want anders zou de film geen 2 uur duren. Ze zal nog eens terugkomen wanneer ze alweer toevallig in de buurt is en er een schandaal rond enkele naaktfoto's van haar is ontstaan. Daarna komt ze nog eens terug en nog eens, etc...Enfin, van verhaal moet de film het dus niet hebben. Van wat dan wel is eveneens niet echt duidelijk. De rolletjes zijn vrij overtuigend neergezet, de film kan zo nu en dan eens een lachje veroorzaken. Maar toch blijft Notting Hill een vrij slap filmpje

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mannetje en vrouwtje komen dan toch nog - op het nippertje - bijeen. William zal dan toch aanvaarden dat Anna 'just a normal girl' is.