Nurse Betty

Genre: Romantische Komedie | Duur: 1u49 | Release: 4 Oktober 2000 | Land: | Regie: Neil LaBute | Cast: Renée Zellweger

Betty is eigenlijk helemaal geen nurse, ze werkt in een taverne maar wil ooit wel eens het geld en de moed bijeenrapen om te gaan studeren.

Ons Betty is een zeer lief kind, door ieder geliefd, maar zoals dat dan gaat met lieve kindjes, ze komen de verkeerde man tegen, trouwen ermee terwijl iedereen weet dat hij 'no good' is. Daarbij neukt hij zowat iedereen achter haar rug, maar wat niet weet, niet deert, dus, laat maar doen..Enfin, een belangrijke hobby van Betty is het soapkijken, Betty is geobscedeerd door een soap en al helemaal door één van de belangrijkste personages: Dr. David Ravell, op wie ze een beetje verliefd is. Soit, een trutje dus.Op een dag, terwijl Betty gefascineerd naar haar soap zit te kijken wordt in de kamer naast haar, haar man op vrij serieus wagelijke manier vermoord, al geïrriteerd dat ze haar soap even moet laten liggen neemt Betty toch even een kijkje en.... lap daar ligt manlief zowat overal in de kamer.Om dit trauma verwerkt te krijgen, verdrukt Betty op prachtige Freudiaanse wijze haar ervaring en denkt vanaf heden dat ze eigenlijk een personage in de soap is. Ze wordt Nurse Betty en gaat op zoek naar haar verloofde in de serie, Dr. David Ravell die aan de andere kant van Amerika werkt.Nurse Betty is een zeer verfrissend verhaal, over dat prachtig naïeve meisje dat in de boze, grote wereld wordt losgelaten en ondanks ze in haar droomwereld leeft, schijnt ze zich er perfect mee te kunnen redden.

De film moet het in de eerste plaats hebben van Neil LaBute en Renée Zellweger, hun subtiele regie en sterke acteerprestatie zorgen ervoor dat deze film realistisch blijft tot op het pijnlijke toe.Deze film is langs de andere kant zeker geen topper, er zit gewoonweg te weinig in om echt te kunnen scoren, maar voor iedereen die eens een wat andere romantische komdie wil smaken is dit een aanrader.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurse Betty zal uiteindelijk haar Dr. Ravell tegenkomen, na een tijdje 'wordt ze wakker', beseft wat er allemaal gebeurd is met haar man. Uiteindelijk krijgt ze een baan aangeboden als actrice bij haar favouriete soap.