Ripley's Game

Genre: Thriller | Duur: 1u50 | Release: 7 Mei 2003 | Land: | Regie: Liliana Cavani | Cast: John Malkovich, Dougray Scott, Ray Winstone, Lena Headey, Chiara Caselli

Sommigen vonden The Talented Mr. Ripley the next best thing since grilled cheese of zo. Wij vonden het verre van geweldig al wat het maar dat we dat irritant, zelfverlkaard method actortje van een Matt Damon eens goe op z'n gezicht willen toeken.. Maar soit, Ripley's Game heeft geen reet te maken met zijn voorganger.Ripley is een jaartje of twintig ouder geworden, en verdient een aardig centje als -what else- kunstzwendelaar. Tijdens een wat bloederiger dan voorzien afgelopen deal besluit hij zijn zakenpartner, Reeves (Ray Winstone), uit te kopen en van zijn zuurverdiende geld te genieten. Reeves duikt echter enkele jaren later onverwachts op met de vraag of Ripley niemand kent die iemand kan vermoorden. En toevallig kent de nu gereformeerde man een doodzieke lijstenmaker, wat heeft hij nu te verliezen ?Liliana Cavani doet haar uiterste best om van Ripley's Game een vernuftige, gecompliceerde en intrigerende film te maken, maar slaagt hier maar ten dele in. Deels omdat Ripley op een afgekookte versie lijkt van Hannibal. Gesofistikeerd, rijk, excentriek.. Maar waar Anthony Hopkins dit perfect kan vertolken geraakt Malkovich niet verder dan een verdienstelijke poging. Maar vooral omdat het verhaal helemaal niet zo verrassend blijkt als men ons wil laten geloven. Blijft over: een aardige thriller met leuk verhaaltje en een overacterende Malkovich, of hoe het vervolg -ondanks alles- dan toch vreselijk lijkt op het origineel.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burk