South Park : Bigger, Longer & Uncut

Genre: Volwassen Animatie | Duur: 1u21 | Release: 1 Maart 2000 | Land: | Regie: Trey Parker | Cast: Trey Parker, Matt Stone, Mary Kay Bergman, Franchesca Clifford, George Clooney, Minnie Driver

399 woorden met "volwassen inhoud", 128 ervan gepaard met "onterende gebaren", 221 gewelddadige scènes, gemiddeld 5 schuttingwoorden per minuut.. We have a winner: South Park heeft Pulp Fiction van de ereplaats "stoutste film aller tijden" gestoten.Lang geleden was er ergens in het trotse Amerika een vreselijk rustiek, idioot, bekakt, idyllisch, redneck stadje genaamd South Park. Of althans totdat de blockbuster Terrance & Phillipe in première gaat. T&P, door de diehards al bekend van Not Without my Anus, zijn voornamelijk bekend vanwege hun vrij.. scatofagische humor.

Beïnvloedbaar als kinderen nu eenmaal zijn duurt het niet lang of in ieder huishouden worden scheten, vloeken en andere ongemanierheden dagelijkse kost. De bezorgde moeder van Kyle's duldt dit niet langer en klaagt het duo aan voor het verkrachten van 's kinds jonge geest. Terrance en Phillipe worden gearresteerd, Canada begint dan maar een oorlog, Kenny sterft en redt nadien de wereld vanuit de hel terwijl de duivel worstelt met zijn relatie met Sadam..Een niet zo bizar verhaal en eigenlijk nog vrij braaf eigenlijk als je bedenkt dat er in de tv-series lustig honden worden gemasturbeerd, negertjes gemolesteerd of Cartman iemands eigen ouders laat opeten.Ondertussen beseffen bezorgde ouders, diep gelovigen en macro-bioten zich te onthouden van deze film.. En wat betreft de normale mensen: kijken of niet ? Tja.. het hangt allemaal af of u fan bent van de 30 (lees: 22)-minuten versies van SP.. Vindt u het allemaal wat te absurd, gewoon flauw of met de haren getrokken zal u deze film ook maar niks vinden. Voor de SP-liefhebbers: u zal zich amuseren maar toch met het gevoel naar huis keren dat er meer inzat.Want hoewel South Park: Bigger, Longer & Uncut erin slaagt Joden, Amerikanen, Ouders, Canadezen, Jongeren, Fransozen, Duitsers, Hollanders, Irakezen genadeloos af te breken en hilarische parodieën brengt van het musical genre heb je het na de eerste helft allemaal al wel gezien.De absurditeitsclimax is bereikt, en na 5 liedjes waarin de draak wordt gestoken met de musical is het 6de gewoon niet meer zo leuk, en Cartman voor de zoveelste keer zichzelf zien elektrocuteren.. tja.. seen it he.. Daarbij zijn sommige stukken simpelweg gerecycleerd uit de tv-afleveringen (zoals het liedje: Kyle's Mom is a bitch, maar goed, het IS ook wel een prachtig nummer)..Al bij al: voor de South Park liefhebber die zich 1u20 denkt te kunnen amuseren met dit olijke 4-tal : u weet wat u te doen staat.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenny gaat (uiteindelijk dan toch) dood