Space Cowboys

Genre: Komedie | Duur: 2u10 | 2000 | Release: 4 Oktober 2000 | Land: VS | Regie: Clint Eastwood | Cast: Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, James Garner

Een film van, door en met Clint Eastwood. Hij zal er inderdaad wel wat van kunnen na al die jaren dienst, maar toch valt het op dat hij zichzelf steeds als superheld naar voren poogt te brengen. Zelfs nu hij zo oud wordt, dat het onmogelijk blijkt als fysieke held uit de hoek te komen, slaagt hij er toch in een held te spelen.

Hoe kan dit? Wel heel eenvoudig, hij speelt in Space Cowboys een gepensioneerde held. Meer bepaald een veteraan van de NASA. Frank Corvin behoorde in 1958 tot een team van vier jonge piloten die op het punt stonden om als eerste de ruimte in te gaan. De NASA besliste echter dat een aap met die eer mocht gaan lopen.

We ontmoeten onze man tweeënveertig jaar later. De NASA heeft hem nodig omdat de Russen alle controle over hun belangrijkste communicatiesatelliet verloren zijn. Het gevaarte komt met een enorme snelheid richting aarde en Frank Corvin is de enige nog levende mens die het tuig met haar verouderde technologie kan besturen. (Yeah right, haha.)

Frank wil de opdracht alleen aanvaarden als hij zijn oude teamgenoten mag meenemen. Zo komen ook Tommy Lee Jones, Donald Sutherland en James Garner met hun oude lijven deel te nemen aan de fysische en technische proeven nodig om te vliegen. Ze slagen er nog in ook (Met een bierbuik op zo'n belangrijke missie zekers, Yeah right, tweede maal )

Een opeenstapeling van onwaarschijnlijkheden.

Wanneer ze in de ruimte aankomen en aansluiting maken met de bewuste satelliet, blijkt dat de verantwoordelijke "stoute" politici iets heel belangrijks verzwegen. Er zitten namelijk kernkoppen aan boord van het bovendien onverwacht sterk beveiligde gevaarte. (Yeah right, laatste maal)

"Space will never be the same", luidt de ondertitel in de groots opgezette marketingcampagne. Daar hebben ze groot gelijk in. Onze Clintie (Crap) Eastwood zorgt ervoor dat ons aardbolleke niet vernietigd wordt, maar stuurt wel enkele kernkoppen de ruimte in. Waar die ooit terechtkomen, zal het inderdaad nooit meer hetzelfde zijn.

Tim Somers Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De missie is ondanks enkele tegenslagen en persoonlijke twisten een succes. Bij één van de oude mannen stellen ze kanker vast. Dit komt van pas wanneer hij zichzelf kan opofferen om de wereld te redden.