Thirteen days

Genre: Oorlogsdrama | Duur: 2u25 | Release: 16 Mei 2001 | Land: | Regie: Roger Donaldson | Cast: Kevin Costner, Bruce Greenwood, Steven Culp, Dylan Baker

Thirteen Days vertelt ons vrij getrouw de dertien dagen waar de Cuba crisis in 1962 haar hoogtepunt bereikte. U weet het misschien nog wel.. Wanneer president John F. Kennedy erachter komt dat de Russen kernraketten aan het installeren zijn in het communistische Cuba staat hij voor het groot dillema (nu ja, trilemma eigenlijk): negeren, onderhandelen of oorlog.Zijn generaals willen uiteraard vechten. Gewoon the crap bombarderen uit die smerige Cubanen voor ze de tijd krijgen hun raketjes op te stellen, de president wilt echter eerder onderhandelen. . maar aangezien Rusland alles glashard blijft ontkennen en ondertussen de raketten gewoon blijven opgebouwd worden kan er niet veel onderhandeld worden.Historici zijn het er over eens dat dit het moment was waarop de mensheid slechts een haartje verwijderd was van een nucleaire oorlog, nooit eerder was de dreiging zo groot. Dus, met zo'n verhaal kan het niet moeilijk zijn een interessante film te maken.En dit is dan ook gelukt. Een interessante, bij wijlen leerzame film, het feit dat wat je te zien krijgt allemaal min of meer echt is gebeurd maakt het natuurlijk alleen nog spannender. Jammer dat we nooit de versie van de Russen te horen krijgen want dát was nu pas echt boeiend geweest, maar ik neem aan dat hun versie gewoonweg niet gekend is.Een goede film dus, maar meer ook niet. Alles verloopt correct, zonder uitschieters. De acteerprestaties zijn goed, niet geweldig, dito voor de regie en het script.. Een correcte, spannende film, het antwoord op de gebeden van de leraar geschiedenis die eens aan zijn studenten wil bewijzen hoe spannend geschiedenis bij momenten wel kan zijn.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tja.. alles verloopt volgens de Belgische methode. Cuba haalt haar raketten weg, in ruil daarvoor zal de USA, schijnbaar per toeval haar raketten terughalen uit Turkije. De wereld is gered!