Wrong Turn

Genre: Horror | Duur: 1u24 | Release: 23 Juli 2003 | Land: | Regie: Rob Schmidt | Cast: Desmond Harrington, Eliza Dushku, Emmanuelle Chriqui

"Waarom hebben horrorfilms toch altijd van die vervelende dingen die men een 'verhaal' noemt" moet regisseur Rob Schmidt gedacht hebben. Laten we daarentegen eens alle overbodige zaken van een teenslasher eruit gooien: verhaal, humor, acteerprestaties, coherentie, realiteitszin : weg ermee. Want uiteindelijk is het spannendste deel het moment waar de jongens en meisjes in de bossen wegvluchten voor de stoute meneren. En laten we daar nu eens een volledige film over maken.Waarom ook niet, het werkte immers voor de Texas Chainsaw Massacre, zo goed zelfs dat de wetenschap haar kritisch oog erop liet vallen (lees: K.U.T Dossier : The Texas Chainsaw Massacre en de perverse kijker).Waarschijnlijk heeft Wrong Turn dan ook zijn spreekwoordelijke Camenbert van bovenvermelde film gestolen want de gelijkenissen kunnen niet anders dan iedere advocaat pretlichtjes in de ogen te bezorgen. Ook in Wrong Turn gaat het om een groepje tieners dat verloren rijdt, ook hier worden ze achtervolgd door, door incest gemuteerde, cotton-pickin' Rednecks (zijn er wel andere ?), en ook hier wordt er wel eens 'alternatief gedegusteerd'. Maar waar TCM spannend, leuk of tenminste toch vernieuwend was, is Wrong Turn vervelend en afgezaagd. Met de ogen gesloten tot aan de mazoutkachel in de kelder wandelen is griezeliger en kost bovendien niets, misschien kunnen we daar eens een film over maken.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pff... enkelen overleven.