Alexandra?s Project

Genre: Drama / Thriller | Duur: 1u43 | Release: 16 Maart 2004 | Land: Australië | Regie: Rolf De Heer | Cast: Helen Buday, Gary Sweet

Wat als een veelbelovende thriller van start gaat, verandert al snel in een saaie, langdradige, soms lachwekkende film. Alexandra?s Project vertelt het verhaal van een doorsnee Australisch gezin, wiens moeder op een gegeven moment volledig de pedalen verliest. Wanneer Steve op de avond van zijn verjaardag thuiskomt, treft hij geen verrassingsfeestje aan maar een verlaten huis. Een cadeautje heeft hij echter wel nog tegoed; een videocassette. Vanaf dit ogenblik wordt Steve?s leven helemaal overhoop gegooid en dat kan hij enkel en alleen wijten aan zijn lieftallige echtgenote. Zij zat reeds lange tijd op een wraakactie (voor haar miserabel leven als huisvrouw) te broeden.

Het verhaal is tamelijk ongeloofwaardig en wat er buiten het afspelen van de fameuze videocassette gebeurt, is niet veel soeps. Kathleen -Serial Mom- Turner is beter geschikt in de rol van doorgeflipte huismoeder.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien