RRRrrrr!!!

Genre: Humor | Duur: 1u38 | Release: 28 Januari 2004 | Land: | Regie: Alain Chabat | Cast: Maurice Barthélemy, Marina Foïs, Jean Rochefort, Gérard Depardieu

RRRrrr? Brrr! We hebben het nog eens nageteld: deze poging tot prehistorische komedie heeft 3 (drié) grappen, die ontelbare keren -moeilijk, dat turven in het donker- worden herhaald. Iedereen in deze film over de 'âge des pierres' heet Pierre en groet dan ook continu zijn mede-holbewoners met "Salut, Pierre". De kleine, kale stamchef van de 'Propere Haren' heeft altijd zijn boomlange vrouw bij zich: "Vous avez vu ma femme? Elle est belle, hein?". En dan zijn er nog een hoop anekdotische anachronismen.Laat u ook niet beetnemen door de namen op de affiche: de als immer super Depardieu (Nathalie...) komt maar beperkt aan bod. Rochefort, die zoals al viel op te maken uit Lost in La Mancha zijn ouderdom nogal slecht verteert, sterft na een minuut of tien.De eerst door Rochefort, dan door Depardieu aangevoerde 'Vette Haren'-stam begint een 'guerre du shampooing' met de keuriger kruinen der Propere Haren. De stamchef van die laatste ("Vous avez vu ma femme?") moet ook nog eens afrekenen met de eerste misdaad uit de geschiedenis.De kijker daarentegen moet het meest afgrijselijke 'blue screen'-gebruik aller tijden trotseren. Een hallucinant bewijs dat humor door herhaling geen sinecure is.

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PffRRrpfffRRff. Ice Age.