Underworld: Evolution

Genre: | Duur: 00 min. | Release: 5 April 2006 | Land: | Regie: Len Wiseman | Cast: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran, Bill Nighy, Derek Jacobi

De banale maar vrij succesvolle vampierenthriller Underworld was in feite al een tijdje uit ons geheugen verdwenen, maar nu komen de makers van die eerste film met een sequel op de proppen. De pijnlijke herinneringen komen dus terug boven. Dit vervolg strooit bovendien een flinke laag zout in de wonde door zo mogelijk nog slechter te zijn dan zijn voorganger.De Britse schone Kate Beckinsale herhaalt haar rol als vampierheldin Selene. Met haar vriendje Michael, een kruising tussen een vampier en een weerwolf, is ze op de vlucht voor een andere hybride met slechte bedoelingen. De persmap meldt verder dat dit "hedendaagse verhaal van dodelijke actie, meedogenloze intrige en verboden liefde hen meevoert naar de strijd die een einde moet maken aan alle oorlogen en waarin de onsterfelijken eindelijk hun straf onder ogen zien". Vergeef ons dit lange citaat, maar we kunnen werkelijks zelf niets zinnig bedenken over deze volstrekt onbegrijpelijke prutsfilm vol barslechte special-effects, rommelige, agressieve actie en onnozele romantiek. Sommige twaalfarigen zullen de geweldscènes best cool vinden en als extraatje zien ze Beckinsale lekker in leder wezen, maar verder zal het hard zoeken blijken naar iemand die ook maar een halve minuut van deze brol aanvaardbaar kijkvoer vindt. Films recenseren kan soms een echte marteling zijn.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan het ook maar iemand schelen hoe deze film eindigde? Wij begrepen er geen snars van en kunnen u dus ook geen bevredigende uitleg verschaffen over de afloop, behalve dat Selene en haar vriendje het avontuur overleven.