Nina Frisk

Genre: Feelgood dramedy | Duur: 1u22 | Release: 4 Juli 2007 | Land: Zweden | Regie: Maria Blom | Cast: Sofia Helin, Sven Ahlström, Daniel Götschenhjelm

Op het FFFB van 2005 toonde Maria Blom ons haar mooie eersteling Dalecarlians. Twee jaar later zijn hoofdactrice Sofia Helin en Maria Blom weer terug in Flagey met een onvervalste feel-good-film over Nina Frisk, een hostesse die moet schipperen tussen een veeleisende job in de lucht en familieproblemen op de grond. Dat alles met een brede glimlach en Zweedse schoonheden, mannen én vrouwen welteverstaan.Nina Frisk wordt met een stevig tempo verteld en gaat met een vrolijke noot door het eigenlijk weinig opbeurende verhaal. Nina schippert tussen haar depressieve broer, haar bemoeizieke moeder en haar eigen liefdesproblemen. Wanneer ze een nieuwe man leert kennen, Marcus, denkt ze dat alle problemen vanzelf opgelost zullen raken, maar een relatie met een alleenstaande vader blijkt meer zorgen dan genot te brengen en Nina blijft eens te meer eenzaam achter.De ernst die er bij Dalecarlians voor zorgde dat we een kwalitatief hoogstaand portret van een jonge zakenvrouw kregen, ontbreekt in Nina Frisk. Die lichtvoetige toen houdt het geheel wel bekijkbaar en amusant, maar toch voel je de nood om bepaalde thema?s of relaties uit te diepen. Nu lijkt het vooral of Carrie Bradshaw (Sex and the City) naar Zweden is verhuisd. Kortom, een popcornvriendelijke zomerfilm.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De relatie met Marcus loopt op een einde; haar broer gaat naar een psychiater en de moeder leert omgaan met haar alcoholische vriend.