Evil Words

Genre: Thriller | Duur: 1u33 | Release: 1 Januari 2003 | Land: Canada | Regie: Éric Tessier, Éric Tessier | Cast: Catherine Florent, Patrick Huard, Michel Côté, Michel Côté, Albert Millaire, Patrick Huard, Catherine Florent, Albert Millaire

De roman ?Sur le Seuil? van Patrick Sénécal, gerespecteerd horrorauteur, begint met een ?massacre?: elf kinderen worden op klaarlichte dag neergeknald door een politieagent in functie. Later leren we dat schrijver Thomas Roy die real-life scène enkele uren daarvoor op papier had gezet. De jet-set ?écrivain? snijdt zich ten gevolge van het gebeuren met een papiersnijder de vingers van zijn handen af en probeert zelfmoord te plegen. Dat mislukt, waardoor de zwangere psychiater Jeanne en haar rationele, door zijn vrouw verlaten collega Paul hem in hun kliniek onderzoeken. Hun zoektocht naar Roy?s geheimen leidt hen al vlug naar het bijzonder irrationele Kwade...De vaste DOP van kortfilm- en documentairemaker Tessier las het boek, was wild enthousiast en overtuigde zijn regisseur er diens eerste langspeler en meteen de eerste horrorfilm uit Québec van te maken. Sénécal ?die al eens de Canadese Stephen King wordt genoemd- toonde zich bereid mee te helpen aan het scenario. Na een moeizame introductie, staat dat vol bloederige scènes waarin geesteszieken zich de ogen uitrukken, leden van satanische sekten elkaar in een kerk afranselen en babies met messen uit baarmoeders worden gesneden.De film werd dus een behoorlijk getrouwe adaptatie van het boek, al wordt de rol van Jeanne er behoorlijk in gereduceerd. Gelukkig, want de actrice die haar neerzet is niet fabuleus. Net zomin als Huard, als komiek een star in Franstalig Canada maar hier niet erg overtuigend als de horrorschrijver. Côté, die normaal bijzonder viriele types neerzet, is dan wel weer overtuigend als sombere protagonist Paul. Hij neemt ons met succes mee door het akelige, voor de helft uit een flashback bestaande verhaal.Best oke gemaakt, meeslepend, maar je krijgt soms de indruk naar een kladje te kijken. En dat Canadese accent werkt al eens op de zenuwen. Niet zo verwonderlijk dus, dat Miramax hier de rechten op heeft gekocht. We kijken uit naar de Amerikaanse remake; al lijkt die volgens Sénécal gelukkig het gory einde te bewaren, maar evenzeer een compleet ongepaste love story toe te zullen voegen..

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien