Dead End Run

Genre: Experimenteel | Duur: 1u00 | Release: 1 Januari 2003 | Land: Japan | Regie: Sogo Ishii | Cast: Tadanobu Asano, Masatoshi Nagase, Yusuke Isaya

Meer met een visuele ballade dan met een echte film probeert Sogo Ishii fictie en experimentele film dichter bij elkaar te brengen. Met name in Dead End Run, een film die opgebouwd is uit drie delen waarin telkens iemand op de vlucht is voor een achtervolger en in een doodlopend steegje terecht komt. Meer verbanden zijn er niet te trekken tussen de onderlinge delen, het is dan ook vooral een demonstratie van technische kunstjes. Maar ondanks de spectaculaire camerastandpunten, hypersnelle montages en coole soundtrack maakt het geheel maar weinig indruk.Deel één en twee zijn zelfs bijna verwaarloosbaar. Alleen het laatste filmpje waarin Tadanobu Asano (Ichi the Killer) achtervolgd wordt door de politie kan nog een beetje interesse opwekken, door de compleet geschifte fantasiebeelden op het einde.Sinds het overweldigende Electric Dragon 80.000 V (vertoond op het festival in 2001) werd met spanning uitgekeken naar deze nieuwe film van Sogo Ishii, die spijtig genoeg de verwachtingen niet kan inlossen.

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien