The Haunted Mansion

Genre: Humor | Duur: 1u39 | Release: 31 Maart 2004 | Land: | Regie: Rob Minkoff | Cast: Eddie Murphy, Terence Stamp, Nathaniel Parker, Marsha Thomason, Jennifer Tilly

Vraag: 'Wat hebben films-gebasseerd-op-pretparkattracties, vriendelijke-spookverhalen en Eddie Murphy met elkaar gemeen?'. Antwoord: We zijn ze inmiddels allemaal zo'n beetje beu gezien. Met Pirates of the Caribbean , Beatlejuice en Beverly Hills Cop (1 !!) als respectievelijke hoogtepunten. 'Weet wanneer te stoppen' denken we dan.Maar wij zijn natuurlijk niet Disney en hebben niet 3 pretparken te laten volstromen. Daarbij een gouwe ouwe als spookhuis, daar valt best wel een hit uit te persen.En misschien lukt dat inderdaad wel, met een immer glimlachende, even sympathieke als enerverende Murphy die een ambitieuze vastgoedagent speelt. Nog net voor op vakantie te vertrekken met vrouw en kinderen eventjes bij een interessante klant stoppen, een kasteel verkopen doe je immers niet elke dag. Beetje jammer dat de eigenaar van dat kasteel een door liefdesverdriet versmacht spook is, die een oogje op Murphy's vrouw liet vallen. En waar één geest is, volgen er meer, net zoals er bij iedere kwade geest een goede verschijnt. Zo gaat dat nu eenmaal, natuurwetten verander je niet zomaar.Een min of meer bekijkbare film maak je echter evenmin zomaar. De kindertjes spelen wel schattig, de spookjes zijn wel leuk geanimeerd en onze vriend Eddy doet evenzeer wat er van hem verwacht wordt. Toch jammer dan voor alle bovenvermelden dat de scenarist er blijkbaar geen zin in had. Ochtendhumeurtje, slecht geslapen, vergeten te ontbijten, vrouw net weggelopen, ach.. je weet hoe dat gaat. En zeg nu zelf, wat voor een verhaal kan je überhaupt schrijven op basis van een fucking attractie? Je zou het de man bijna kunnen vergeven dat ie het nodig achtte een compleet oninteressante en voorspelbare eenheidsbrij over ons heen te kotsen.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wagentje rijdt weer uit het kasteel en de kindertjes (net zoals de K.U.T redactie) mogen de handen voor de ogen weer wegnemen.