Spider Baby

Genre: Exploitation | Duur: 00 min. | Release: 1 Januari 1968 | Land: VS | Regie: Jack Hill | Cast: Lon Chaney Jr., Carol Ohmart, Sid Haig, Jill Banner, Beverly Washburn

Een stamboom vol incest, dat leidt uiteraard tot problemen, zo ook bij de Merrye familie. Vader Titus is gestorven en liet zijn dochters, zoon, tante en nonkel in de handen van de familiechauffeur. De man heeft het echter niet gemakkelijk omdat de vijf echt wel compleet gek zijn. Dochter één, Virginia, is geobsedeerd door spinnen en zet haar zinnen op mannen die ze in haar web vangt om ze dan brutaal af te maken. Dochter twee, Elizabeth, doet te hard haar best de vrolijke en vooral onschuldige vierjarige uit te hangen, ook al is ze pakken ouder. Zoon Ralph is al zo ver weg, dat hij meer op een aapmens dan op een persoon lijkt. Tante en Nonkel leven onder de kelder en zijn dierlijker dan gorilla?s in het wild. De hele Merrye-clan lijdt namelijk aan een progressief regeneratieve ziekte die uiteindelijk leidt tot dierlijk gedrag.Spider Baby is grappig bedoeld, laat dat heel duidelijk zijn. Het is een horrorkomedie, al komt die horror er niet bepaald in naar voren. Natuurlijk zijn wij anno 2008 al meer gewoon dan in de jaren ?60. We zijn volledig immuun voor bloedvergieten en rituele slachtingen, dus komt deze film nogal braaf over. Het is dan ook komisch om de meiden met veel passie iemand buiten beeld te zien afslachten. Kindsterretje Jill Banner, bekend van Old Yeller, past uitermate goed in de rol van Spider Baby. Ze beweegt en praat zeer surreëel en overtuigt in absurditeit. De andere uitschieter qua acteergeweld is Sid Haig, die een zeer geslaagde diermens neerzet als Ralph. Zijn bewegingen lijken echt niets menselijks meer te bezitten.Spider Baby is een film die je moet gezien hebben. De zwart-wit beelden zijn leuk geschoten, zeker als je bedenkt dat het een low-budgetfilm is die op twaalf dagen is gedraaid. De begingeneriek heeft de tand des tijds goed doorstaan. De achtergrondmuziek wordt trouwens ?ingezongen? door Lon Chaney Jr., die de rol van Bruno de chauffeur voor rekening neemt.

Julie Van Craen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien