Spider-Man 2

Genre: Actiefilm | Duur: 2u07 | Release: 14 Juli 2004 | Land: | Regie: Sam Raimi | Cast: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina

De eerste Spider-Man is de film geworden met de meeste boxoffice van 2002 en luidde (opnieuw) de comic-basic-film trend in. Niet dat we Spider-Man daarom vreselijk dankbaar zouden moeten zijn. Met een enkele uitzondering zijn stripverhaalfilms middelmatig at best. Ook van het eerste deel van Spinman waren we niet echt onder de indruk. Edoch blijven we een zwak hebben voor Dhr. -Evil Dead- Raimi dus laten we hem nog steeds het spreekwoordelijk voordeel van de twijfel geven.Het verhaal... daar gaan we geen woorden aan vuilmaken. Laten we gewoon zeggen dat de stouterik van dienst Dr. Octopus is, een anders vriendelijk warrige medemens, nu echter slaaf van zijn metalen armpjes.Opnieuw levert Raimi een middelmatig filmpje af dat volledig te vergelijken valt met het eerste deel, enkel de special effects zijn up to date gebracht. En het is vanwege die special effects dat de film zijn ster verdiende. De octopusachtige wezens zien er vrij overtuigend uit en het 'liaanzwaaien' tussen gebouwen is spectaculairder dan ooit, maar na deze film hebben we er wel genoeg van gezien. Critici wilden wel eens vertellen dat het Peter Parker personage wat meer 'diepgang' heeft meegekregen, net zoals waarschijnlijk dezelfde critici beweerden dat Dafoe in deel 1 een prachtige acteerprestatie neerzette. Ik zou er allemaal niet te veel in geloven, weltschmerz hebben we allemaal, maar laten we daarvoor vooral niet naar een actiefilm gaan. Opnieuw een aardige actiefilm zonder meer.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Octupusman is dood, Spidermans identiteit wordt bekend bij een select clubje, incl. zijn nieuwe aartsvijand de zoon van Green Lantern.