3 Petites Filles

Genre: Kinderfilm | Duur: 1u02 | Release: 29 September 2004 | Land: Frankrijk | Regie: Jean-Loup Hubert | Cast: GĂ©rard Jugnot, Adriana Karembeu, Sabrina Ouazani

Het lijkt veelbelovend: een poster badend in vurig rood, een lamme goedzak in een pooierpak, Adriana Karembeu met zwoele blik en drie jonge meisjes, waarvan er twee alleraardigst uitzien. Bovendien gaan die drie pubermeisjes op Corsica op zoek naar Johnny Depp en Vanessa Paradis. Een frisse roadmovie waarin jonge deernes zichzelf leren kennen en allerlei avonturen beleven lijkt zich aan te kondigen. Niet dus. 3 Petites Filles is een slap geacteerde, ongeloofwaardige en al te brave kinderavonturenfilm.We leren drie vriendinnen kennen. Pauline (Cabot) is een verwend bourgeoiswicht dat de scheiding van haar ouders niet helemaal heeft verwerkt. Lucie (De saint Thibault) is niet helemaal in het reine met zichzelf en gooit daarom katten van het balkon. En tenslotte is er Lucia (Ouazani, de enige niet-debutante), die door haar ouders is uitgehuwelijkt aan een oudere man in Algerije en dat niet ziet zitten. Zonder verwijlen besluiten de drie meisjes dan maar hun spullen te pakken en te vertrekken richting Corsica, alwaar ze Johnny Depp en Vanessa Paradis willen vragen Lucia's ouders op andere gedachten te brengen. Op Corsica aangekomen ontmoeten ze de kleine, kalende dikzak Paolo en zijn prachtige en wellustige echtgenote Laetitia (Karembeu). Samen met het vreemde koppel gaan de drie meisjes op zoek naar Depp en Paradis en vinden ze vooral ze zichzelf en elkaar. Of zoiets.Met 3 Petites Filles poogt Hubert (A Cause d'Elle, La Reine Blanche) naar eigen zeggen op een komische manier serieuze dingen te vertellen. Spijtig genoeg is er van humor weinig sprake en is de hele prent te halfbakken om ook maar iets overtuigend te kunnen vertellen over volwassenwording. Bovendien verhindert Morgane Cabot met haar rotkop vakkundig alle identificatie met Pauline en acteert topmodel Adriana Karembeu als jawel, een topmodel met misplaatste filmambities. In het Slovaaks kreunen terwijl ze haar echtgenootje berijdt, doet ze wel als geen ander. Met haar blote rug en kont naar de camera: een zeldzaam hoogtepunt.De marketing van 3 Petites Filles richt zich expliciet op tieners, die zich zouden kunnen identificeren met de drie meisjes. Eens benieuwd of een beugel en het vermelden van een eerste beurt, gescheiden ouders of uitblijvende menstruatie volstaan om dat te bewerkstelligen. 3 Petites Filles hoort thuis op Ketnet, niet in de bioscoop.

Benjamin De Cleen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie pubermeisjes gaan op Corsica op zoek naar Johnny Depp en Vanessa Paradis. Daarbij worden ze geholpen door een vreemd koppel. Depp en Paradis vinden ze niet, zichzelf en elkaar des te meer.