Following Sean

Genre: Documentaire | Duur: 1u27 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Ralph Arlyck | Cast:

Dertig jaar geleden maakt de afstuderende Ralph Arlyck een ophefmakende documentaire over zijn buurjongetje Sean. Het vierjarig kind praatte voluit over zijn marihuana gebruik (roken was leuk, maar opeten nóg leuker), liep voordurend blootvoets op straat en werd omringd door mensen die je normaliter op veilig afstand van ?beïnvloedbare kindertjes? houdt. De kortfilm werd door vele als het symbool gezien van de excessen van de hippiecultuur. Misschien onterecht want Sean zag er enthousiast, alert, gelukkig uit. Nu bezoekt de regisseur opnieuw zijn oude wijk en zoekt hij Sean op. Wat is er gebeurd met hem, zijn ouders, de wijk in San Fransico waar hij woonde.



Following Sean is een zeer geslaagde mix tussen egodocumentaire, maatschappijkritiek, sociaal drama en entertainment. Via een zeer doordachte structuur slaagt hij erin zijn eigen verhaal (ex-hippie zijnde met Franse vrouw en liberale ideeën) te relateren met dat van het einde van de jaren ?60, de teloorgang van de hippies, het besef dat er toch iemand moet werken en dat blootvloets dansen niet meer zo goed lukt eenmaal de artritis de kop begint op te steken. Resultaat is een grappig, ontroerende, nostalgische blik op enkele fascinerende personages en een al even bijzondere tijd die voorgoed voorbij is.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien