Monster-in-Law

Genre: Humor | Duur: 1u42 | Release: 22 Juni 2005 | Land: VS | Regie: Robert Luketic | Cast: Jennifer Lopez, Jane Fonda, Michael Vartan, Wanda Sykes

Het prille koppel Charlie en Kevin wil zo snel in het huwelijksbootje stappen. Hiervoor rest hen nog één ding te doen: de ontmoeting met de toekomstige schoonmama. Kevin's moeder is dan ook niet van de minste, een excentrieke tv-presentatrice die een gigantische villa betrekt met haar cynische maar hondstrouwe assistente Ruby (een verrassende Wanda Sykes). Nu ze haar job kwijt is heeft ze veel te veel tijd, geld en martini's om haar hyperkinetische handen. Een nieuw 'project' is het enige wat haar van een inzinking kan beschermen. Het dwarsbomen van het huwelijk van haar teerbeminde enige zoon met de ordinaire 'temp' Charlie vormt hiervoor natuurlijk de ideale gelegenheid.Daarmee is de premisse gelegd voor deze clash of the generations: J-Lo meets Barbarella op retour. Arme Kevin wordt genadeloos heen en weer geslingerd tussen zijn twee lievelingsvrouwen en ondergaat moedwillig hun onderlinge vete zonder hierbij ooit zijn stem te verheffen. Het mannelijk testosteron heeft geen vinger meer in de pap te brokken als twee vrouwen vechten voor dominantie. Terwijl Viola Charlie probeert af te schrikken met high society feestjes en haute couture jurkjes die net iets te strak zijn voor J-Lo's halfvolle derrière schrikt Charlie er niet voor terug haar schoonmoeder te drogeren of haar een dreun in het fraai geschminkte gezicht te verkopen.Fonda wijt zich met volle overgave aan haar grote comeback. Zonder ooit haar flair te verliezen loopt ze te driesen en te pruilen en voelt ze zich niet te beroerd om zich belachelijk te maken. Maar hoewel het altijd wel leuk mag zijn om overrijpe actrices in dit soort zelfrelativerende rollen te zien opdraven is het nu ook weer niet voldoende om er een goeie film uit te brouwen. Mogelijk had er meer in gezeten moest Charlie niet zonodig een echte Jenny from the block geweest zijn. Het mens is zo perfect, sympathiek, beminnelijk, normaal en doodgewoon dat ze zo mogelijk nog saaier is dan die slappe vent van haar. Met iets meer edge aan haar karakter en iets meer punch in de rest van het scenario had dit misschien een leuke komedie kunnen worden à la Meet the Parents maar van dat niveau zijn we hier mijlenver verwijderd.

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien