kortfilm.be 3.0
binnenkort! soon!
Join us at Film Fest Gent
15.10 at 10h30
LAUNCH-EVENT
 
The Dukes of Hazzard

Genre: Actie/komedie | Duur: 1u47 | Release: 21 September 2005 | Land: VS | Regie: Jay Chandrasekhar | Cast: Burt Reynolds, Jessica Simpson, Willie Nelson, Seann William Scott, Johnny Knoxville

De bloedarmoede in Hollywood kent tegenwoordig geen grenzen. De rip-offs, sequels en prequels vliegen ons langs alle kanten om de oren en het succes van dvd-releases van oude tv-series bracht gewiekste producers op het lumineuze idee ook daar bioscoopversies van te maken. Resultaat: gecommercialiseerd jeugdsentiment verpakt in een geüpdate versie zodat ook het jonge publiekje ervan kan meegenieten. Onder meer Charlie?s Angels en Starsky & Hutch passeerden al de revue en tatarata tata ta: The A-Team is onderweg. Hollywood stelt zich weinig vragen bij de inhoudelijke of zelfs entertainende kwaliteit van de oorspronkelijke series. Het komt er gewoon op neer eender welke hopeloos gedateerde tv-reeks om te toveren tot een film met een hippe retro-look met genoeg actie, snelle auto's en halfnaakte grieten.Die drie laatste elementen zijn dan ook de belangrijkste troeven van de bioscoopversie van The Dukes of Hazzard. En met Jessica Simpson aan boord zit je qua halfnaaktheid zeker goed. Te pas en te onpas haalt deze blonde dame, in de rol van de frivole Daisy Duke, haar strak voorwaarts stekende decolleté naar boven om zo een en ander los te krijgen van de weerloze manspersoon die voor haar staat. Veel zijn ze dan ook niet gewoon in het zuiderse Hazzard County waar onfrisse figuren met ranzige namen als Cletus, Zeek of Cooter de gemiddelde bevolking uitmaken.Het is in dit hillbillydorpje dat de twee freewheelende neefjes van Daisy, Bo en Luke Duke, de veldwegeltjes afscheuren met hun aftandse maar trouwe racebak, de General Lee en hun Uncle Jesse (Willie Nelson) helpen met de leveringen van zijn moonshine (zelfgestookte alcohol). Terwijl de sympathieke neefjes (Johnny Knoxville en Sean William Scott) een kat- en muisspelletje spelen met de politie is er ook nog een race in het vooruitzicht en moeten de Dukes de snode plannen van de corrupte sheriff en lokale bad guy Boss Hogg zien te veredelen.Het is van in het begin duidelijk dat de plot maar een manier is om de aaneenschakeling van wilde achtervolgingen, flauwe grappen en Jessica Simpson's borsten tot een film te kunnen rekken. Wat dat betreft heeft The Dukes of Hazzard geen enkele pretentie en presenteert zich gewoon als domme fun met een gecontroleerd rebels karakter. Ach, wie er voor openstaat zou zich misschien nog best kunnen amuseren met dit onbenul. Schakel wel eerst alle breinactiviteit uit en zet uw cleavage patrol in automatische piloot.

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien