Into the Blue

Genre: | Duur: 00 min. | Release: 21 November 2005 | Land: | Regie: John Stockwell | Cast: Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan, Ashley Scott

De Bahamas zijn een paradijs op aarde voor toeristen van over de hele wereld. Maar tijdens het orkaanseizoen kan men er beter wegblijven. Zelfs de inwoners vrezen dan de onophoudelijke regenval en stormachtige winden. Maar voor schattenjagers betekent een nieuw orkaanseizoen, een nieuwe kans op een geweldig avontuur en de mogelijkheid om verloren gewaande schipwrakken terug te vinden. Een van die schattenjagers is Jared Cole (Paul Walker, The Fast and the Furious, en 2 Fast 2 Furious).



Samen met zijn vriendin Samantha 'Sam' Nicholson (rol van Jessica Alba, 'Sin City' en 'Fantastic Four') woont hij op het prachtige eiland New Providence. Jared houdt zich slechts parttime bezig met het zoeken naar schipwrakken en droomt nog steeds van een grootse ontdekking die hem meteen stinkend rijk zou maken. Het enige probleem is echter dat zijn boot nog serieus wat opknapwerk nodig heeft vooraleer hij inzetbaar is. Het broodnodige geld komt voorlopig binnen via Sam, die haar droom alvast in vervulling zag gaan: ze is een haaienverzorgster in het lokale waterreservaat.



Het gezapige en gelukkige leven van de twee wordt serieus verstoord als Bryce Dunn (Scott Caan, Ocean?s Eleven en Gone in 60 Seconds) en diens vriendin Amanda Collins (Ashley Scott) op het eiland aanmeren . Bryce is een oude schoolmakker van Jared en zoekt zijn oude vriend meteen op. De volgende morgen vertrekken de twee koppels met de luxueuze jacht van Bruce om zich te buiten te doen aan het populaire free diving. Deze vorm van duiken houdt in dat je enkel met een snorkel naar de bodem van de oceaan duikt en dus geen zuurstofflessen gebruikt. Maar wanneer ze een mooi plekje bereiken en daar het water in plonsen, moeten ze even later toch al meteen naar adem happen. Op de bodem hebben ze immers twee merkwaardige ontdekkingen gedaan. Terwijl Jared een spoor heeft gevonden naar een legendarisch wrak dat voor miljoenen aan goud zou bevatten, ligt er op de bodem van de oceaan ook nog een kolossale hoeveelheid drugs. Het viertal spreekt af om hun ontdekkingen aan niemand kenbaar te maken, maar hun hebzucht is moeilijk in toom te houden. Bovendien zijn er op de Bahamas nog andere schattenjagers, van het maffiose type.



Terwijl Paul Walker met zijn vorige films (The Fast and the Furious, 2 Fast 2 Furious, The Skulls) een zeer hoog testosterongehalte haalde, slaat hij met Into the Blue opnieuw dezelfde weg in. Walker speelt andermaal het zelfde rolletje en dat begint natuurlijk stilaan vervelend te worden. Het kost dan ook alle moeite van de wereld om de verveling de baas te blijven en het flinterdunne verhaal geconcentreerd te volgen. Zelfs de sporadische mooie verschijning van Jessica Alba wekt amper interesse op. Haar rol wordt trouwens, bijna net zoals in Sin City, volledig gereduceerd tot het draaien met haar kont en het trekken van mooie snoetjes. Maar het verhaal zinkt echt wel helemaal naar de oceaanbodem wanneer Scott Caan verschijnt. Net zoals in zijn andere cameo's, haalt hij een bedroevend niveau en ontsnappen de meest idiote zinnen uit zijn mond. Into the Blue is opnieuw een voorbeeld van idiote popcorncinema, opgeluisterd door een oorverdovende en misplaatste soundtrack, vormt deze film een videoclip van bijna 2 uur. Misschien toch nog een goed puntje: het lekker bloederige laatste half uur. Maar zit u dan nog steeds in de cinema?

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat dacht je? De vriendin van Bryce Dunn wordt terecht vermoord, terwijl de andere drie enkele schrammen oplopen. Maar ze slagen erin om uit de handen van de maffia te blijven. Maar Jared en Sam houden toch nog een beetje over om hun dromen in vervulling te zien gaan. Eind goed, al goed!