Incident at Loch Ness

Genre: Parodie | Duur: 1u34 | Release: 1 Januari 2003 | Land: VS, Groot-Brittannië, Duitsland | Regie: Zak Penn | Cast: Werner Herzog, Zak Penn, Gabriel Beristain, Russel Williams

Werner Herzog die zich vastbijt in het fenomeen Nessie, dat kan alleen maar fout gaan. En dat doet het ook grondig in deze mockumentary.Herzog besluit samen met producent Zak Penn een film te draaien over het monster van Loch Ness. Herzog is niet zo zeer geïnteresseerd in Nessie zelf, maar vooral in de mythe errond. Al snel wordt duidelijk dat Penn, scenarist van o.a. Last Action Hero en Behind Enemy Lines, een ietwat commerciëler visie heeft op het project. Voelt u hem komen? Wat mis kan gaan, gaat ook mis. De dramatische ontwikkelingen worden geregistreerd door een cameraploeg die Herzog volgt tijdens het filmen. In Incident at Loch Ness krijgen we hun beelden te zien van de zich ontplooiende catastrofe, een beetje à la Lost in La Mancha.Incident at Loch Ness is een intelligente film-in-de-film die speelt met genreconventies (Blair Witch), clichés m.b.t. kunst en platte Hollywoodcommercie en dankbaar gebruikt maakt van Herzogs imago. Allemaal postmoderne slimmigheden uiteraard, maar verre van pretentieus en geweldig onderhoudend. Herzog is geweldig als zichzelf, Penn zet zichzelf enorm te kakken en bovendien worden we getrakteerd op als radardeskundige vermomde Playboy-modellen, cryptozoölogen (gespecialiseerd in dieren waarvan het bestaan niet bewezen is) en cameo's van o.a. Jeff Goldblum en Crispin Glover. En dan is er natuurlijk nog Nessie zelf, of toch iets dat er op moet lijken.

Benjamin De Cleen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien