Baby Mama

Genre: komedie | Duur: 1u39 | Release: 19 November 2008 | Land: VS | Regie: Michael McCullers | Cast: Sigourney Weaver, Steve Martin, Dax Shepard, Greg Kinnear, Amy Poehler, Tina Fey

Tina Fey is in Amerika al eventjes een ster. Ze zwemt niet in dezelfde wateren als de zwoele Angelina Jolie of de ongenaakbare Nicole Kidman, maar lijkt eerder het imago te dragen van normale, ietwat dorky vrouw. Dat heeft ze vooral te danken aan haar vertolking van Liz Lemon in de kwalitatieve en bijzonder populaire serie 30 Rock.In Baby Mama speelt ze een gelijkaardige rol. Kate Holbrook, een 37-jarige carrièrevrouw die een kind wil, maar daar fysiek niet toe in staat is ("I really don?t like your uterus", aldus haar gynaecoloog). Ze doet dan maar een beroep op een agentschap dat draagmoeders verschaft ? met Sigourney Weaver in de bijzonder zelfrelativerende rol van zakenvrouw. Zo komt ze in contact met Angie, een vrouw die tegen betaling Kate's kind wil dragen. Het onmogelijke duo brengt de daaropvolgende maanden samen door: Angie omdat ze op straat terechtkomt na een relatiebreuk en Kate om Angies wilde gedrag in toom te houden. En ondertussen ontmoet Kate een nieuwe liefde in haar leven.Het verhaal van Baby Mama is op zich amper het vertellen waard. Het biedt echter wel een gepaste aanleiding om de juiste acteurs op het podium te krijgen. Tina Fey speelt Kate als een vrouwelijke versie van Woody Allen (en geen kopie, zoals Scarlett Johansson dat krampachtige probeerde in Scoop): bourgeois, maar ruimdenkend, neurotisch, maar eerlijk, en altijd een magneet voor ongemakkelijke situaties. Amy Poehler, die eruit ziet als de gemene versie van Reese Witherspoon, vertolkt Angie als white trash die het midden houdt tussen goor gemeen en ontwapenend eerlijk. Tussen de twee actrices zit een onderhouden chemie en een handvol hilarische one-liners en situaties. Naast het voortstuwen van het verhaal, krijgen de hoofdacteurs genoeg tijd en ruimte om hun komische talenten in narratief nutteloze scènes te steken. Dat maakt dat niet enkel de nevenpersonages voor de luide humor moeten zorgen, zoals zo vaak voorkomt bij komedies. Toch is nevenacteur Dax Shepard heerlijk vuil als Angies ex ("I'm going to bang all your friends. Consider them banged!"). Enkel Steve Martin is nogal ongrappig als Kates baas ? hij imiteert net iets te expliciet Alec Baldwin in datzelfde 30 Rock.De vertolkingen trekken Baby Mama dan ook uit boven het cliché dat het verhaal in zich draagt. En omdat goede komedies zeldzamer zijn dan goede verhalen, is de eindbalans dus positief: Baby Mama deed ons luidop lachen en dat moet van Talladega Nights ? The Story of Ricky Bobby geleden zijn.

Bert Lesaffer Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angie blijkt zwanger van Carl, maar ondertussen is Kate op haar eentje zwanger geworden van de nieuwe love interest.