Braindead

Genre: Zombiefilm | Duur: 1u44 | Release: 1 Januari 1992 | Land: Nieuw-Zeeland | Regie: Peter Jackson | Cast: Timothy Balme, Diana Peñalver, Elizabeth Moody

Een ode aan de Gore met hoofdletter "G". Peter Jackson is erin geslaagd de bloederigste film aller tijden te maken: tijdens de eindscène alleen werd er 300 liter bloed aan 10 liter per seconde de set opgespoten en bij het uitbrengen van de video werd deze ?zeer attent? voorzien van kotszakje. Dat Jackson steun kreeg van de New Zeeland Film Board is bijna een mirakel te noemen. Of misschien ook weer niet want Bad Taste, waarop deze film een vervolg/remake beweert te zijn, deed het vrij aardig op de videomarkt en festivals.In Braindead wordt moederlief gebeten door een ratachtige aap, waarna het goede mens een zombie wordt en achtereenvolgens hondjes, ratjes, verpleegstertje, zoontjes en dergelijke meer tracht af te slachten. De massascène met honderden zombies vs. een opgefokte grasmachine is er een die zo naast 'Frankly my dear...' mag staan in de filmannalen. Deze pur sang horrorfilm is even vaak hilarisch als ronduit misselijkmakend en verbetert Bad Taste in al zijn zwakheden. Jacksons talent nog maar eens bewezen.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien