Closing the ring

Genre: romantisch drama | Duur: 1u59 | Release: 1 Januari 2007 | Land: Groot-Brittannië, Canada | Regie: Richard Attenborough | Cast: Pete Postlethwaite, Mischa Barton, Neve Campbell, Christopher Plummer, Shirley MacLaine

Lord Richard Attenborough gaat de romantische toer op met de Brits-Canadese productie Closing the Ring. Het oorlogsdrama vertelt het verhaal van Ethel Roberts, in de jonge versie door Misha Barton vertolkt, in de oude versie door Shirley Maclaine. In 1941 trekt de Amerikaanse op met drie vrienden. Teddy, een van hen, is haar grote liefde. De drie jongens zijn verliefd op het meisje. Wanneer de geallieerden echter ten strijde trekken, vertrekken ze alle drie naar het front. Zoals voor velen verandert de oorlog Ethels toekomst.De regisseur van onder meer successen als Ghandi (1982), Cry Freedom (1987) en Chaplin (1992) maakt van dit oorlogsverhaal een interessante montage met een mooie muziekscore. De periode van de Tweede Wereldoorlog betekent ook de doorbraak in de Verenigde Staten van de Glenn Miller band, de auto-industrie en nieuwe modetrends. Dit blijft een dankbaar decor. Lord Attenborough vermengd de flashbackscènes uit de jaren ?40 met twee verhaallijnen de zich in 1991 afspelen. Ethel en haar dochter Marie (Neve Campbell) leven in het Amerikaanse Branagan. Ze schieten niet bijster met elkaar op. In Belfast heeft men Ethels liefde Teddy nog als oorlogspiloot gekend. De ontdekking van een ring in de door de IRA verdeelde stad zal Ethel eindelijk de kans geven om een lang bewaard geheim te onthullen, haar dochter een en ander duidelijk te maken en te rouwen om haar verloren geliefde.Attenborough morst net iets te veel met door de muziek ondersteund sentiment. Het geeft Closing the Ring een typisch Amerikaans karakter. De ruime schare aan aanwezig acteertalent en puik regiewerk maakt echter veel goed.

Vera Bras Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ethel komt eindelijk te weten dat Teddy aan een van hun vrienden, Chuck, de opdracht gaf om bij Ethel te blijven indien hij zou sneuvelen. Dit gebeurde zo en had een grote impact op het leven van verschillende mensen. De derde man van het vriendenkransje krijgt tenslotte op gepensioneerde leeftijd ook nog de kans om zijn leven te delen met Ethel.