3 Days to Forever

Genre: Roadmovie | Duur: 1u42 | Release: 1 Januari 2008 | Land: Indonesië | Regie: Riri Riza | Cast: Nicholas Saputra, Adinia Wirasti

Als er al eens een zeldzame Indonesische productie tot bij ons raakt, verwacht je sowieso een zekere coleur locale die de film het label wereldcinema opleveren. Dat is beslist het geval in 3 Days to Forever, zonder dat de film echter de ietwat bestofte stijl hanteert die je doet denken aan schoolvoorstellingen.Yusuf en zijn nicht Amber zijn op weg naar een huwelijksfeest. Ze nemen bewust een omweg om wat later aan te komen en zo het gezeur van hun familieleden te ontlopen. De wat verwende, vrijgevochten Amber en de ietwat schuchtere Yusuf hebben het gedurende die drie dagen durende rit over familiewaarden, het huwelijk, religie en seks en komen tussen het blowen door verrassend genoeg tot bepaalde inzichten over zichzelf. Er is zeker ook sprake van enige erotische aantrekkingskracht.Cineaste Riri Riza gebruikt de roadmovie om zekere ideeën over de Indonesische cultuur te belichten of naast elkaar te plaatsen. De schoonheid van het land en zijn bewoners wordt daarbij subtiel benadrukt en op charmante wijze in beeld gebracht. De koppels die de protagonisten onderweg tegenkomen, bieden licht-komische reflecties over het huwelijksleven. Dat Westerse ideeën en levensstijlen langzaam doorsijpelen tot in een traditionele maar open samenleving, komt eveneens aan bod. Zoals wel meer Aziatische landen, is Indonesië een land dat op zoek is naar een manier om met die tegenstellingen om te gaan.De frisse soundtrack, de liefdevolle maar nuchtere blik op het land en de uitwerking van de hoofdpersonages maken 3 Days to Forever even onderhoudend als interessant. Na de film heb je toch het gevoel even op vakantie geweest te zijn zonder daarom alleen de toeristische kant van het land gezien te hebben. Mooi evenwicht.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yusuf en Amber duiken met elkaar in bed wanneer de rit er op zit. Negen maand later zien ze elkaar terug. Amber is even terug uit Engeland, waar ze gaan studeren is. Yusuf heeft intussen een vriendin. Hun gezamenlijke ervaring dragen ze allebei in het hart zonder er nog een vervolg te willen aan breien.