A Song of Good

Genre: Drama | Duur: 1u24 | 2008 | Release: 1 Januari 2008 | Land: Nieuw-Zeeland | Regie: Gregory King | Cast: Gareth Reeves, Ian Mune, Danielle Cormack

Dit wat wrange maar sympathieke filmpje uit Nieuw-Zeeland is een low budget-productie die echter vakkundig in beeld is gezet. De prent is opgevat als een karakterstudie waarbij enige sociaal commentaar niet ontbreekt, maar een dosis zwarte humor voorkomt dat de film als een moraalles eindigt. 

Gary is een sukkel die omringd is door hufters van vrienden en een bitse familie. Zijn leven is leeg en in zijn drang naar geld en drugs, begaat hij op een dag een vreselijke misdaad. Vanaf dat moment ziet Gary de dingen in een ander daglicht en tracht hij zijn leven en dat van zijn omgeving wat zin te geven. Maar je oude leven laat je niet zomaar achter je. Bovendien kost een schoon geweten meer dan Gary aankan.

De sombere psyche van de protagonist wordt ondersteund door een versterkte klankband vol metaalachtige geluiden. Hoofdacteur Gary Reeves vergeet daarbij geenszins een deprimerende tronie op te zetten. Wanneer beeld en geluid aan rust winnen, weten we dat het beter begint te gaan met Gary.

Cineast Gregory King hanteert een zekere ironie waardoor zijn relaas nooit al te tragische vormen aanneemt. Met fijne details en consequente, authentiek aandoende karaktertekeningen, wint de film aan waarde. De strubbelingen van Gary om een enigszins zinvol bestaan op te bouwen, geven de film iets universeels.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gary bekent aan de buurvrouw dat hij haar verkrachter was. Zij belt meteen de politie. Voor Gary is dit een emotionele catharsis, pas nu zal hij schoon schip kunnen maken.