My Best Friend's Girl

Genre: Komedie | Duur: 1u41 | Release: 15 Oktober 2008 | Land: VS | Regie: Howard Deutch | Cast: Kate Hudson, Jason Biggs, Alec Baldwin, Dane Cook

Tank is beroepsklootzak: mannen huren hem in om met hun ex een vreselijke date te beleven, waarop de dames misschien beseffen dat ze het zo slecht nog niet hadden bij hun vorige vriendje. Typisch zo'n door het strikte Amerikaanse datingsysteem geïnspireerd concept waar Hollywood wel een komedie in ziet (zie ook Hitch en Failure to Launch). Hoewel My Best Friend's Girl- onnozele titel, niet? - zich minder gepolijst voordoet dan gelijkaardige prullen, blijkt het toch een volstrekt vergetelijke film te zijn.De dame in kwestie is Alexis. Haar collega Dustin is verliefd op haar, maar zij beschouwt hem enkel als een goede vriend. Zijn perfecte-schoonzoon-achtige manieren staan in schril contrast met die van zijn beste vriend Tank, die door Dustin wordt ingehuurd om Alexis zelf te laten ervaren dat er heel wat klootzakken bestaan en hij dus eigenlijk een goede partij zou zijn. Helaas ziet Alexis Tank net wél zitten, vooral in bed dan, en wordt Tank natuurlijk verliefd op haar.Het pleit voor deze prent dat de personages en situaties net iets minder afgelikt zijn dan in de doorsnee Amerikaanse komedie. De meest ranzige dialogen volgen elkaar op en er wordt gretig ingegaan op allerlei seksuele situaties. Best verfrissend eigenlijk, maar helaas ook snel uitgewerkt als er niet wat andere grappen worden aan toegevoegd. De personages zijn bovendien niet bijster interessant. Sekskomedies die bol staan van schuttingtaal, zijn tegenwoordig een stuk gelaagder en gevatter (Superbad, Knocked Up, Forgetting Sarah Marshall) en weten vooral te charmeren door hun uitgewerkte personages. In My Best Friend's Girl mag Kate Hudson, die stilaan vastgeroest raakt in het genre, dan wel ietwat afwijken van de stereotiepe rol, boeiend kun je Alexis eigenlijk niet noemen. Dat ze een hark als Dustin bovendien niet ziet zitten, valt aan te nemen, vooral als hij er uitziet als Jason Biggs. Tank zelf is nog het ergst van al. Dat dit volstrekt betekenisloze, nauwelijks uitgewerkte personage eens een keer niet vertolkt wordt door Matthew McConaughey of Ben Affleck, willen we toejuichen: Dane Cook ziet er een stuk verfomfaaider uit dan zijn generatiegenoten. Maar dan besef je waarom eerder genoemde heren eigenlijk filmsterren zijn. Cook heeft de uitstraling van een blik bonen en straalt zero charisma uit. Alec Baldwin mag dan maar de show stelen, als een vooraanstaand feminist die in zijn vrije tijd een vuilbekkende, overspelige vrouwenloper blijkt te zijn en voor enkele vrij grappige momenten zorgt.Ondanks enkele schamele pogingen net iets scherper of grover te zijn dan wat we van dit genre gewoon zijn, heeft My Best Friend's Girl eigenlijk evenmin iets meer te bieden dan wat snel vervliegende verstrooiing.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tank en Alexis vormen na een uit de hand gelopen huwelijksfeest, een koppel, Dustin valt voor de charmes van de ook al door seks geobsedeerde beste vriendin van Alexis.