No Network

Genre: Kinderfilm | Duur: 1u23 | Release: 12 November 2008 | Land: IJsland | Regie: Ári Kristinsson | Cast: Margrét Ákadóttir, Þórdís Hulda Árnadóttir, Árni Beinteinn Árnason, Brynhildur Guðjónsdóttir

In deze onschuldige kinderfilm uit het noordse IJsland moet een kleine jongen voor Kerst naar zijn vader in de afgelegen, koude West-Fjorden. Verloren tussen fjorden en bergen heeft de kleine jongen geen ontvangst met zijn gsm. En moet hij ook nog eens opboksen tegen zijn helse stiefzus.Hij slaat in paniek als zijn vader en stiefmoeder het huis verlaten om naar het ziekenhuis te gaan. Hij trekt er dan ook op zijn eentje op uit. Samen met zijn stiefzus raakt hij in een sneeuwstorm verwikkeld en samen worden ze geconfronteerd met een spook in een verlaten huis.Onschuldig en meeslepend is deze kinderfilm zeker. Maar daar blijft het dan ook bij. De vertolkingen zijn wel ok, maar overstijgen nergens de verwachtingen. Het grootste probleem is dat de integratie van de sp(r)ookwereld niet goed genoeg opgaat in de echte wereld. Voor een volk dat nog heilig gelooft in zwarte magie verbaast dat. Ook de CGI stelt wat teleur.Een overdaad aan landschappen had het euvel wat kunnen verhelpen, maar dan nog was het kalf eigenlijk al verdronken.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jongen bevrijdt het spook en brengt zijn botten naar het kerkhof. De kinderen vinden hun weg terug naar de stad en zijn herenigd met hun familie. Eind goed, al goed.