The Back-Up Plan

Genre: Relatiekomedie | Duur: 1u46 | Release: 23 Juni 2010 | Land: VS | Regie: Alan Poul | Cast: Jennifer Lopez, Alex O'Loughlin, Michaele Watkins, Anthony Anderson

Het zal je maar overkomen, natuurlijk. Je geeft alle hoop op dat je ooit nog de ware Jacob tegenkomt en laat je kunstmatig bevruchten. Je roept een taxi en plots stapt een andere man in. Dé ware. Net nu je zwanger bent.Dat dit alles J. Lo mag overkomen maakt het nog eens zoveel uitzonderlijker! Want in The Back-Up Plan is ze écht een Zoe from the block. Afgezien van haar muziekcarrière is La Lopez is nog niet eens zo'n slechte actrice. Ze doet aan overacting en lijkt soms verbaasd dat ze in de juiste camera kijkt, maar al bij al komt haar personage uiterst schappelijk over. Haar concurrentie is ook niet zó groot. Neem bijvoorbeeld O'Loughlin, een nobele onbekende cutie die Zoe's love interest mag spelen: hij is er vooral als eye candy voor het overduidelijk vrouwelijke doelpubliek. Mona (Watkins, u misschien bekend van The New Adventures of Old Christine op tv), Zoe's beste vriendin, belichaamt de vermoeide moeder die al een tijdje zonder zit. Zo komt Lopez natuurlijk makkelijk op een piëdestal.Het scenario zit vol grappige scènes en je lachspieren krijgen het bij momenten stevig te verduren. Eén voorwaarde is daar echter wel aan verbonden: je moet fan zijn van clichés. Welgeteld één grapje steekt ver boven al het andere recyclagemateriaal uit (maar dat verklappen we uiteraard niet, ahnee!).De film ziet er trouwens zeer appetijtelijk uit: zomerse kleurtjes, mooie outfits en onwaarschijnlijk perfecte sets. SATC 2 kan er een puntje aan zuigen. Maar dat zijn uiteraard allemaal ontwijkingsstrategieën om te verbergen dat The Back-Up Plan weinig om het lijf heeft en het traditionele gezinsmodel propageert, wars van alle niet-conventionele parameters. Maar zo ziet Amerika er aan de oppervlakte nu eenmaal uit.The Back-Up Plan is niet meer dan een scheet in een fles, maar als hersenloos entertainment op een broeierig hete dag valt het nog wel te smaken.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoe ziet in dat de cutie toch meer diepgang had dan ze vreesde en alles komt goed. Want zo gaat dan in het echte leven ook. Jenny from the block kan u dat gerust via mail bevestigen.