U2 3D

Genre: | Duur: 1u25 | Release: 9 April 2008 | Land: VS | Regie: Mark Pellington, Catherine Owens | Cast: The Edge, Larry Mullen Jr., Adam Clayton, Bono

Eindelijk kan het - soms wel terechte - gezaag en geklaag over exorbitante ticketprijzen en slinkse verkooppolitiek van de baan. Want binnenkort beste mensen, kan u voor een appel en een ei ? vergeleken met diezelfde ticketprijzen dan toch- op je gemakje richting bioscoop voor concerten. U2 3D zet de toon: genieten van een liveoptreden van U2 in 3D zomaar vanuit je filmzitje. Je hebt dus geen zin in uit de pan swingende kosten of stress over de ticketlijn die altijd bezet is? Of je ziet het niet zitten tussen al die zwetende lijven te gaan klotsen? Hop naar de cinema dan maar, al moet je met het gebrek aan keuze leren leven en geen probleem hebben om een klein anderhalf uur op Bono?s smoelwerk te staren.Beeld je in: een kolkende zee van het uitzinnige publiek én alle hits die het Ierse viertal al gehad hebben. Daar zit je als kijker middenin, maar dan wel met het voordeel dat je gaat waar de camera gaat en niet gebonden bent aan de tien mensen in het krappe en golvende cirkeltje om je heen. Meteen ook een nadeel als je allergisch bent aan U2?s frontman, want de camera gaat ook zeer up close and personal en bijna uitsluitend richting de selfmade wereldverbeteraar. Maar goed, U2 sleurt het publiek meteen mee in hun goedgemikte marketingstrategie. Zoals gezegd komen alle hits aan bod, onder een sterrenhemel aan fans die flitsen en opnemen met de gsm zoals het de internetgeneratie betaamt.Het 3D-aspect van de film is leuk maar kon hier en daar wel wat meer in de verf worden gezet. Je ziet alles alsof je er echt staat, akkoord, maar de gewenning neemt naar het einde van de film steeds meer toe. Slechts bij een handvol nummers worden er wat 3D-effecten tegenaan gegooid. Enkel de bassist durft wel eens met zijn gitaar tegen je neus porren, wat nogal teleurstellend is voor een 3D film dan. De fade-overgangen tussen beelden zijn dan weer wel geslaagd en aangenaam om te zien, bijna een streling voor het nieuwsgierige oog.U2 is zonder twijfel zeer capabel, de set zit goed en ze brengen hun nummers uitstekend. Ook mensen die zich niet meteen bij de fanschare rekenen kunnen dit 3D optreden misschien wel smaken. De klank is stevig afgewerkt, de beelden zijn mooi al zijn ze weinig origineel. Je kan Bono en de zijnen moeilijk bescheidenheid verwijten, maar ze staan er wel. U2 3D is een aanrader, al was het alleen maar voor het frisse concept. De echte optredensfeer zal je moeten missen, maar de film is voorlopig toch een vrij unieke belevenis.

Julie Van Craen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien