Get Smart

Genre: Actiekomedie | Duur: 1u50 | Release: 3 September 2008 | Land: VS | Regie: Peter Segal | Cast: Steve Carell, Anne Hathaway, Alan Arkin, James Caan, Terence Stamp, Dwayne Johnson

Komedies typeren zich op een eerste niveau toch vooral omdat ze de intentie hebben de kijker te doen lachen. Get Smart heeft wellicht een verborgen agenda, want de makers van dit onding, waaronder regisseur Peter Segal, bekend van hilarische films als The Nutty Professor II en 50 First Dates, moeten zeker niet van plan geweest zijn ook maar iemand te doen glimlachen. Anders hadden ze wel minstens één grap in hun film gestopt.

In dit banale en vooral futloze filmpje dat gebaseerd is op de gelijknamige, persiflerende tv-serie uit de jaren '60, gecreëerd door Mel Brooks, speelt Steve Carrell een klunzige geheim agent die een terrorist tracht op te sporen. De uitwerking van dat typetje is eerder vaag. We zien een scheut Johnny English, een snuifje Inspector Clouseau, en een flinke dosis Carrell zelf, charismaloos en tweedehands. Een schimmig figuur dus, bijgestaan door een als wel vaker fletse Anna Hathaway, wiens personage ook al niets voorstelt. Meer zelfs, de actrice is eigenlijk te jong voor haar rol, maar als er al een alerte kijker in de buurt zou zijn, krijgt die te horen dat de dame in kwestie plastische chirurgie heeft laten uitvoeren. Een verklaring als een ander. De uitdrukkingsloze Dwayne 'The Rock' Johnson, Oscarwinnaar Alan Arkin (Little Miss Sunshine) en Brits klasse-acteur Terence Stamp, na Wanted alweer in een bedenkelijke film, lopen wat in de weg, vermomd als stereotiepe personages.

Na anderhalve poging tot grap, verspreid over zowat een uur, wordt de film geïnjecteerd met een flinke dosis actie. Die drijft het tempo echter geenszins op: dit moet zowat de meest logge actieprent zijn van de laatste jaren, zo traag vordert het verhaal en zo weinig valt er te vertellen. Zou het eigenlijk wel de bedoeling geweest zijn iemand vertier te schenken met deze film of besloot men uit verveling maar eens flink wat geld te verkwisten met het op poten zetten van een oersaaie, razendsnel vervliegende en veel te langdradige prul? Missie geslaagd, in dat geval.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maxwell Smart en de beeldschone Agent 99 redden de president, na ontdekt te hebben dat hun collega Agent 23 een duppelspion was. Slechterik Siegfried wordt uit zijn auto het water in gekatapulteerd nadat hij de vrouw van zijn Russische kleerkast-bodyguard heeft beledigd.