City Island

Genre: Tragikomedie | Duur: 1u40 | 2009 | Release: 6 Januari 2010 | Land: VS | Regie: Raymond De Fellita | Cast: Andy Garcia, Steven Strait, Alan Arkin, Ezra Miller, Emily Mortimer, Julianna Margulies, Dominik Garcia-Lorido

Andy Garcia zocht zelf het geld bij elkaar om City Island te kunnen produceren. Dit aangename, onschuldige filmpje straalt dan ook een zekere hartstocht uit, zonder meer dan vakwerk te zijn.

Garcia speelt zelf de hoofdrol als Vince Rizzo, een gevangenisbewaker die met zijn gezin in City Island leeft, een pittoresk havenstadje in New York. Hij heeft het even moeilijk met enkele geheimen, die hij op het gepaste moment wil kenbaar maken. Zo volgt hij acteerlessen, maar is hij bang dat zijn vrouw hem daarom zou uitlachen. En dan is er Tony, de jongeman die Vince uit de gevangenis heeft meegebracht. Tot zijn aanwezigheid verklaard wordt, komt Tony eerst zelf heel wat te weten over zijn nieuwe medebewoners.

Braaf en risicoloos familiefilmpje

Zo flaneert de plot van City Island vrolijk verder, geholpen door een op dreef zijnde cast die aangename personages neerzet. De situaties waarin ze belanden, zijn lollig zonder te onnozel te worden, maar ook risicoloos. De mooie score van de Pool Jan Kaczmarek zorgt voor een stemmig muziekje bij het wat brave verhaaltje. De afloop, waarin een en ander bloot komt te liggen, zie je al van ver komen maar intussen verveel je eigenlijk niet. Een solide filmpje en een aangenaam tussendoortje zonder meer.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tony is de zoon van Vince, de dochter stript en de zoon valt op dikkerdjes. Ze biechten alles op en geven elkaar een flinke knuffel.