Millennium 2: Flickan som lekte med elden

Genre: Thriller | Duur: 2u09 | Release: 13 Januari 2010 | Land: Denemarken, Duitsland, Zweden | Regie: Daniel Alfredson | Cast: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Peter Andersson

Lisbeth is back! Ze helpt Mikael (Nyqvist) met het ontrafelen van een megalomaan complot dat tot in de hoogste regionen van de Zweedse regering reikt. En Lisbeth (Rapace) doet dat uiteraard als geen ander: met haar goth imago en haar rigoureuze hackingtechnieken. Jawel hoor, nerd is cool.De spanningsboog staat in dit tweede deel ongemeen strak en dit dankzij een zeer samenvattende plot. Je raast als het ware door de pagina's van het boek terwijl de angstige seconden wegtikken. Die synopsis van de basistekst leidt wel tot soms onverstaanbare of onnavolgbare wendingen.Filmisch gezien biedt popcornentertainment als dit natuurlijk weinig, zelfs al is het afkomstig uit Zweden. Maar ondanks de standaard beeldvoering, het soms al te synoptische scenario is Flickan som lekte med elden een ongelooflijk spannende thriller.Net als het boek is Millennium 2 meer een overgangsfilm dan een film met een eigen bestaansrecht. Op het einde krijg je een cliffhanger waar scenaristen van Days of our Lives een massamoord voor zouden plegen. En blijf je achter met een onverwoestbaar verlangen de afloop te kennen.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel 3.