Prince of Persia: The Sands of Time

Genre: Actie | Duur: 1u56 | Release: 19 Mei 2010 | Land: VS | Regie: Mike Newell | Cast: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Gísli Örn Garðarsson

Mike Newell heeft ondertussen al enkele geslaagde films op zijn cv staan. Denk maar aan Love in the Time of Cholera, The Goblet of Fire of zelfs Four Weddings and a Funeral.

Maar blijkbaar kan iedereen slachtoffer worden van het systeem. Hij serveert ons hier een volstrekt nutteloze - en ongeloofwaardige - actieprent uit de Disney-stal. Dat Disney een actiefilm zou uitbrengen voor volwassenen is op zich uiteraard al absurd, maar na het Hannah Montana-debacle mocht er wel eens een andere koers gevaren worden.

Wat levert dat op? Zinloze, belachelijke - en onlogisch gemonteerde - actie. Gyllenhaal (Brokeback Mountain, Donnie Darko), nochtans een schitterend acteur, heeft zichzelf zodanig opgepompt dat hij een karikatuur wordt. Om maar te zwijgen van de omhooggevallen religieuze moraal die erbij komt kijken. Het mag dan misschien tolerantie voor verschillende geloofsbelijdenissen willen bewerkstelligen, subtiel of fijngevoelig is het allerminst.

Als je dan toch moet kiezen voor een kostuumfilm, ga dan naar Agora. Daar wordt misschien iets minder hard in gevochten, maar die film heeft tenminste ballen.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het zand wordt gered! Ja, zo belachelijk is het ...