Grown Ups

Genre: Komedie | Duur: 1u42 | Release: 8 September 2010 | Land: VS | Regie: Dennis Dugan | Cast: Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James, Salma Hayek, Rob Schneider

Er is de laatste decennia heel wat afval van de Hollywoodband gerold, vooral dan in het genre van de zelfverklaarde komedie. Het gros van die films kun je al op voorhand klasseren, hetzij op basis van de cheesy titel, de flauwe plotomschrijving en/of de verzameling gerecycleerde acteurs die nergens anders aan de bak komen dan in dergelijke komedies. Blijkbaar zijn dit soort films een niche geworden voor masochisten, een andere verklaring voor het aanhoudend succes van dergelijke misbaksels hebben we niet. 

Een komedie met Adam Sandler, Kevin James en Chris Rock in de rangen schept sowieso al geen hoge verwachtingen. Sandler mompelt en strompelt als vanouds door de film alsof hij een overdosis valium heeft gecombineerd met een gigantische kater. Kevin James rolt van een afgrond en heeft pijn en Chris Rock is eens getypecast als een hyperactieve wannabe. Gelukkig kunnen de mannen zich vergapen aan de immer mooie Salma Hayek.

Verder dan enkele goedkope slapstickmomenten en platvloerse moppen zijn de schrijvers niet geraakt met dit verhaal over de generatiekloof tussen vaders en zonen. Het lijkt wel of er enkele 'grappige' momenten werden gefilmd om een trailer te maken, en daar vervolgens een met clichés doorspekte film rond gemaakt werd, dit alles volgens de geijkte formule die al in 1001 gelijkaardige ‘komedies’ werd toegepast. Dat dit wansmakelijke onding alsnog 40 miljoen dollar opbracht in de openingsweek, illustreert enkel het failliet van Hollywood en het twijfelachtige gevoel voor humor in de VS (en dan zijn we nog lief). What else is new

Dit moet zonder overdrijven van het slechtste zijn wat ooit op het witte doek is verschenen. En we zijn intussen wel wat gewoon op het gebied van slechte komedies. Grown Ups bekijken voelt aan als intellectuele verkrachting.

Tim Vanhoorneweder Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mannen worden door hun jeugdrivalen uitgedaagd om een partijtje basketbal te spelen en winnen.