Valentine's Day

Genre: Romantische film | Duur: 2u00 | Release: 17 Februari 2010 | Land: VS | Regie: Garry Marshall | Cast: Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Jessica Biel, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jamie Foxx, Anne Hathaway

Deze afgelikte productie voert een rits personages op die het allemaal best stellen: ze zijn rijk, knap of succesvol, alleen met de liefde wil het niet voor iedereen lukken. Zoals de titel aangeeft, krijgen we te zien hoe ze de meest romantische dag van het jaar doorbrengen.

Problematisch kun je de meeste situaties in deze film niet noemen natuurlijk. Gladde Hollywoodprenten als deze willen niets meer dan wat escapisme bieden zonder dat het ergens treffend of aangrijpend wordt. Op dat vlak weet Valentine’s Day wel aan te slaan. Knappe acteurs, vlotte babbels, voorspelbare perikelen, … wie niets meer verwacht, krijgt waar voor zijn geld.

De cast vol grote namen doet zijn werk naar behoren. Charisma zat, en dan zwijgen we nog over de tandpastasmiles, borstspieren en vrouwelijke welvingen van al dat mooi volk. Risico’s worden er nauwelijks genomen. Valentine’s Day is bij momenten echt wel te braaf en te preuts – achttienjarige tieners die er als modellen uit zien, maar nog maagd zijn?? – maar is anderzijds ook nergens echt vervelend. De plot bevat zelfs twee leuke verrassingen voor wie toch iets gaan geven is om de personages.

Onschuldig en vooral onschadelijk vertier, maar wel te verkiezen boven echte zeikfilms als Sex and the City 2 of al die romantisch bedoelde kutfilms met Kate Hudson.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien