Love and Other Drugs

Genre: Relatiedrama | Duur: 1u52 | Release: 29 December 2010 | Land: VS | Regie: Edward Zwick | Cast: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Judy Greer, Oliver Platt, Josh Gad

Regisseur Edward Zwick gaat na het door velen ongezien gebleven Defiance met Love and Other Drugs opnieuw de ethisch correcte tour op die hij ook al in Blood Diamond nastreefde. De film gaat over de stormachtige relatie tussen yuppie Jamie (Gyllenhaal in overdrive) en Maggie, een Parkinsonpatiënte (Hathaway in jankmodus). Zij is zich terdege van haar lot bewust, maar hij - als medisch vertegenwoordiger - moet in het opperste heil van de genezing geloven. Niet enkel voor het welzijn van hun relatie, maar ook om zijn eigen plastic bestaan te rechtvaardigen. Als hij zelf niet gelooft in het heilzame van de chemie, dan kan hij zijn aanwezigheid in zijn relatie niet rechtvaardigen. Ja, zo diep gaat ie.

Zwick weet dat gelukkig vrij smaakvol, spannend en luchtig te brengen. Hij maakt tussen alle ellende door plaats voor stevige humor (de scène met de pot vaseline), voor wat corporate criticism (het zijn toch ook niet allemaal goede mensen in de farmasector) en voor een van de mooiste en vooral een van de vurigste kanten van een relatie. Jawel hoor, Love and Other Drugs biedt lustig kijkvoer voor beide geslachten. De film kreeg dan ook niet voor niets een R-rating in de VSA.

Behalve het feit dat we lustig mogen gapen naar een stel naakte lijven, biedt de film ook enige emotionele diepgang. Die gaat soms wel heel ver, maar voelt nergens fake aan. Jake kan - dankzij rollen in Donnie Darko en Brokeback Mountain - zich in al zijn sérieux uitleven .

Het über-Amerikaanse drama eindigt met een moraal om u tegen te zeggen. Maar Love and Other Drugs biedt heel wat meer dan sentimentaliteit. Ga niet voor het oprechte naakt, maar vooral voor twee klasse-acteurs die het beste van zichzelf geven in een verhaal over liefde die een hele hoop miserie overwint.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maggie wil breken met Jamie, omdat ze denkt dat hij de relatie niet zou blijven aankunnen, zeker niet een keer ze echt zou beginnen aftakelen. Jamie wil daar echter niet van horen en gaat zijn geliefde achterna om haar alsnog voor zich te winnen. Dat het toch mooi is, de liefde ...