The Lincoln Lawyer

Genre: Thriller | Duur: 1u58 | Release: 25 Mei 2011 | Land: VS | Regie: Brad Furman | Cast: Matthew McConaughey, Ryan Phillippe, Josh Lucas, Marisa Tomei, William H. Macy, Frances Fisher, John Leguizamo

De gerechtelijke thriller The Lincoln Lawyer verkent een schemerzone in de relatie tussen advocaat en cliënt. De flamboyante raadsheer Mick Haller belandt immers in een tweestrijd wanneer hij de verdediging van de van moord beschuldigde rijkeluiszoon Louis Roulet op zich moet nemen: kan hij zijn cliënt een eerlijk proces garanderen-  met vrijspraak, maar tegelijkertijd ook zorgen dat gerechtigheid geschiedt? Terwijl die twee zaken elkaar net tegenspreken.

 

De succesvolle misdaadauteur Michael Connelly bezorgt deze boekverfilming een interessant uitgangspunt en solide scenario, waarbinnen zich weliswaar weinig spektaculaire zaken afspelen, die echter ook niet bepaald vervelend zijn. Noem The Lincoln Lawyer gerust routineus, maar niettemin entertainend. De knappe cast moet het stellen met strikt afgebakende personages die louter in dienst staan van de plot. Klasseacteurs als Marisa Tomei en William H. Macy komen in dergelijke producties eigenlijk niet aan hun trekken, maar voor tweedeklassers Ryan Philippe en Matthew McConaughey is dit toch een passend speelveld. Philippe, getypecast maar overtuigend, komt er ongeschonden vanaf. McConaughey etaleert echter vooral eentonigheid en denkt zijn onderkaak het acteerwerk te laten doen. Het gebekketrek van de man moet zijn psychische kwelling ondersteunen, maar is toch vooral ergerniswekkend. 

De film blijft desondanks boeien tot zijn ietwat verrassende afloop, maar nadien ga je wel erg makkelijk weer over tot de orde van de dag. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Louis Roulet is wel degelijk een psychopatische moordenaar, maar zijn moeder zit mee in het complot en is ook de moordenaar van Haller's assistent. Wanneer Haller Roulet in elkaar laat slaan na het bedreigen van zijn gezin, wacht moederlief hem gewapend op. Haller kan haar neerschieten.