Horrible Bosses

Genre: Komedie | Duur: 1u38 | Release: 17 Augustus 2011 | Land: VS | Regie: Seth Gordon | Cast: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Colin Farrell, Donald Sutherland

In de onder de crisis leidende VS moet een mens tevreden zijn met om het even welke job. Vandaar dat Nick, Dale en Kurt zich neerleggen bij het feit dat ze werken voor respectievelijk een Total Fucking Asshole, een Evil Crazy Bitch en een Dipshit Cokehead die hen elke dag weer het leven zuur maken. Op een zatte avond vol zelfbeklag halen de mannen zich in het hoofd dat het vermoorden van hun bazen misschien nog niet zo'n slecht idee is. Het praktisch ten uitvoer brengen ervan leidt echter tot heel wat dwaze toestanden.

 

Komedies hoeven het niet altijd fijnbesnaard te houden, maar Horrible Bosses zoekt zo gratuit naar grove humor dat er uiteindelijk bitter weinig te lachen valt. De (vaak geïmproviseerde) dialogen worden gekruid met vulgariteiten in de veronderstelling dat daarmee een graad van spitsvondigheid bereikt wordt die bravere komedies ontberen. Het is echter bijzonder vermoeiend de overdaad aan schreeuwerig gehakketak tussen de drie kleurloze protagonisten te verdragen zonder ook maar één keer te moeten lachen. Jason Bateman blijkt al snel veel te ernstig, Jason Sudekis simpelweg charismaloos en Charlie Day enerverend met dank aan zijn piepstem. 

Dat biedt een ruim speelveld voor de drie bekendere acteurs die in de huid van de bazen mogen kruipen. Aniston is goed op dreef in haar eendimensionele rol en Farrell is erg leuk in die slechts enkele scènes waarin hij mag opdraven. Spacey mag dus gerust de show stelen maar zijn veelbesproken heropleving is eigenlijk flink overroepen. Wij zagen hem vooral geforceerd staan razen - waar is de tijd dat hij Jack Lemmon en Al Pacino meesterlijk afblafte in Glengarry Glenn Ross? - en worstelen met een volkomen inconsequent en nauwelijks uitgewerkt personage, in de hoop vooral geen parodie op zichzelf te zijn. 

Veel van de hedendaagse (platte) komedies werken vaak wel omdat de personages er staan en hun emoties mee de plot bepalen. Dat is geenszins het geval in deze slecht uitgewerkte, holle farce dat zijn leuke uitgangspunt verprutst door de vele onzinnige wendingen die niets meer met de oorspronkelijke opzet te maken hebben en vooral het kinderlijk onnozele slot dat pijnlijk duidelijk maakt hoe makkelijk de scenaristen het zich gemaakt hebben. Horrible film. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De drie mannen kunnen Harken ontmaskeren als de moordenaar van Pellit. Dale zet een val op voor zijn bazin om haar daarmee dan te chanteren zodat ze hem nooit meer lastig valt.