What to Expect When You're Expecting

Genre: Komedie / Drama | Duur: 1u50 | Release: 20 Juni 2012 | Land: VS | Regie: Kirk Jones | Cast: Elizabeth Banks, Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Dennis Quaid, Chase Crawford, Ben Falcone

In navolging van Valentine's Day en New Year's Eve is dit op korte tijd een derde ongeïnspireerde mozaïekfilm uit de Hollywoodfabriek. In What to Expect When You're Expecting staat zwangerschap centraal, een onderwerp waar je alle kanten mee op kan als het op bespelen van emoties aankomt. Een aantal komische perikelen en een fatsoenlijke poging tot dramatiek zorgen ervoor dat deze prent nog net een middelmatig niveau haalt.

 

De film stelt vijf koppels centraal, al dan niet met een kinderwens, maar alleszins met een kind onderweg. In de meest geslaagde verhaallijn mag Elisabeth Banks de rol opnemen van Wendy Cooper, wiens negen maanden stressvol verlopen. Haar man heeft een minderwaardigheidscomplex, haar competitieve schoonvader en zijn tweede echtgenote - jonger, knapper, eleganter - verwachten eveneens een kind en tussen het zwanger zijn door tracht ze ook nog eens een zaak uit te bouwen met behulp van een hersenloze assistente. Er zit een aanvaardbare opbouw in deze verhaallijn en Banks draagt de rol met zichtbaar genoegen. Rebel Wilson is een komisch genot in de rol van sidekick en Brooklyn Decker een verfrissende verschijning. 

Omdat de film echter wat mager zou uitvallen, voegde men er dus nog een drietal andere plotlijnen aan toe, allen even betekenisloos. Cameron Diaz is een celebrity die eigenlijk niet weet of ze wel een relatie wil met de vader van haar kind, Anna Kendrick valt voor de charmes van een jeugdvriend en Jennifer Lopez moet het in Afrika gaan zoeken omdat het zwanger worden niet lukt. De onevenwichtige opeenvolging - het ene relaas is te klef, het andere al na een kwartier verteld - wordt gelijmd door de onnozele perikelen van een vaderclubje die de magere pogingen tot realisme en dramatiek finaal verpesten.

Want wat uiteindelijk bedenkelijk is aan deze prent, is de biologische veronderstelling dat mannen helemaal geen kinderen willen en hun vrijheid moeten offeren om hun vrouw tevreden te stellen. Vaders zijn dan nog eens ongeschikt en ondergeschikt aan moeders. Een weinig subtiele insteek die - in combinatie met een cast vol modellen - de hoop van de makers illustreert dat ook mannen deze film zullen willen zien.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie dames bevallen op dezelfde dag, de ene al wat vlotte dan de andere, alle wrevels worden opgelost, la Lopez krijgt een stralend en gezond weeskindje en Kendrick en haar beau (Chase Crawford) beginnen een zaak en een relatie.