Texas Chainsaw 3D

Genre: Horror | Duur: 1u32 | Release: 31 Juli 2013 | Land: VS | Regie: John Luessenhop | Cast: Alexandra Daddario, Dan Yeager, Trey Songz, Scott Eastwood, Tania Raymonde

Tobe Hoopers jaren zeventig horrorklassieker The Texas Chainsaw Massacre heeft reeds ontelbare vervolgen, prequels en remakes voortgebracht, waarvan de meerderheid notoir erbarmelijk is. Niettemin blijkt de franchise nog economisch rendabel want opnieuw schotelt Hollywood ons een overbodig vervolg op het origineel voor: Texas Chainsaw 3D. Desondanks de reeds nefaste reputatie van de serie weet deze prent verbazend banaal en lui te zijn.

Waarom het woord ‘massacre’ uit de titel gehaald is gaat ons voorbij, want het verhaal draait nog steeds veeleer om bloedvergiet dan om een Texaanse kettingzaag: Heather Miller ontdekt dat ze geadopteerd is wanneer ze het huis van haar biologische grootmoeder erft. Wat ze nog moet te weten komen is dat ze ook familie is van Jedidiah ‘Leatherface’ Sawyer, de groteske psychopaat verantwoordelijk voor een serie moorden van enkele decennia geleden. Eens hij haar en haar vrienden in stukjes tracht te zagen wordt dit haar echter snel duidelijk gemaakt.

Voor zo’n simplistisch slasherplot wordt het scenario toch frappant onzinnig, des te meer omdat er welgeteld drie schrijvers nodig waren om deze spanningsloze en ronduit debiele pulp neer te pennen. Het gedrag van personages wordt namelijk gedicteerd door wat gelegen is voor het scenario eerder dan door wat logisch en realistisch is. In paniek kunnen mensen zich al eens afwijkend gedragen, maar als onze hoofdfiguur flagrant acties onderneemt om de speelduur te rekken wordt er toch wel in geloofwaardigheid afgeboet.

Texas Chainsaw 3D is een even cynische als vreugdeloze poging om de populariteit van het origineel uit te buiten

Texas Chainsaw 3D is een even cynische als vreugdeloze poging om de populariteit van het origineel uit te buiten. De enige denkbare reden om deze rotzooi een kans te geven zou de belofte van gratuit bloedvergiet kunnen zijn. Helaas nemen de filmmakers zelfs daar toevlucht tot goedkope CGI eerder dan de praktische effecten die het slashergenre textuur geven. Alvast een sterke kandidaat voor slechtste film van 2013.

Vik Verplanken Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heather werkt samen met Leatherface om de hillbillies van de stad te vermoorden en ze slagen hier in. Heather zal vanaf nu voor Leatherface zorgen.