Dom Hemingway

Genre: Misdaaddrama | Duur: 1u33 | Release: 0 - | Land: Groot-Brittannië | Regie: Richard Shepard | Cast: Jude Law, Richard E. Grant, Demian Bichir, Emilia Clarke, Kerry Condon

Jude Law kruipt in Dom Hemingway met zichtbaar genoegen in een rol die hem niet meteen op het lijf lijkt geschreven te zijn: het titelpersonage is een brute, marginale, zelfvoldane, criminele klootzak die na 12 jaar achter tralies als een vat vol explosieven weer in het dagelijks leven stapt. Waar hij denkt recht op te hebben - o.a. een bom geld en de vergeving van zijn dochter - blijkt echter niet zomaar binnen handbereik te liggen.

Hoewel cineast Richard Shepherd (van halfslachtige films als The Matador en The Hunting Party) fanatiek voor een passende beeldtaal en montage zorgt  - een snuifje Guy Ritchie, wat sfeerelementen uit Sexy Beast -, oogt deze productie eigenlijk wat braaf en bestudeerd. Het opgefokte sfeertje is vaak niet meer dan dat, zonder dat de personages echt tot leven komen. De enkele geslaagde grapjes, door de acteurs gepast laconiek gebracht - frissen de boel wat op.

Au fond is de plot van deze prent echter gewoon te mager, te betekenisloos, te ongeïnspireerd om los te komen van wat op papier wellicht een hilarische en scherpe misdaadkomedie was. De traditionele verzoeningsscènes tussen Dom en zijn dochter -  een goed idee om Game of Thrones-actrice Emilia Clarke amper een handvol zinnen te geven - moeten de film wat dramatische wortels bieden, terwijl hij eigenlijk vooral peper in de reet nodig had.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dom's dochter aanvaardt zijn toenaderingspogingen. Een toevallig treffen met de vrouw die zijn fortuin stal, levert Dom een waardevolle ring op.