Pijnstillers

Genre: Drama | Duur: 1u35 | 2014 | Release: 24 September 2014 | Land: Nederland | Regie: | Cast:

Deze bestsellerverfilming van Nederlandse makelij brengt het verhaal van de 15-jarige Casper, voor wie het leven enkele struikelblokken klaar liggen heeft. Zo maakt hij zich zorgen om de gezondheid van zijn moeder, is hij op zoek naar zijn vader, heeft hij romantische problemen en worstelt hij met zijn muzikale ambities. 

 

 

Met de casting van Gijs Blok heeft de film alvast een acteur beet die perfect de ene na de ander droevige gelaatsuitdrukking weet aan te nemen. Het scenario bewandelt dan ook keurig de tegenvallers in het leven zodat we Casper vooral zien zuchten en wanhopen. Dat wordt door de filmmakers met een eerbiedig traag tempo in beeld gebracht, waardoor de film nauwelijks vooruit lijkt te gaan. Het is ook allemaal weinig interessant, hoe oprecht deze prent ook bedoeld is.

De voorspelbare, clichématige ongeloofwaardige finale tapt bovendien uit een ergerniswekkend sentimenteel vaatje. En dan blijft ook nog het vuurwerk uit door de povere enscenering van de muziekvoorstelling die de kijker emotioneel over het randje moet helpen. Dat de hoofdacteur niet echt piano speelt en dit opvallend verhuld wordt, valt nog te aanvaarden, maar dat het stuk weinig subtiel nagesynchroniseerd werd waardoor het orkest en koor  alle geloofwaardigheid verliezen, geeft een goedkope smaak aan dit hele gedoe. 

Het scenario bewandelt keurig de tegenvallers in het leven zodat we Casper vooral zien zuchten en wanhopen.

Nederland brengt nu en dan best degelijke of zelfs erg goede films uit, zoals recent Dorsvloer vol confetti en Nena. Hun kansen op een release in Vlaanderen zijn erg klein, maar dit banale verhaal krijgen we dan wel te zien. Had dus niet gehoeven.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien