Dumb and Dumber To

Genre: | Duur: 1u50 | Release: 0 - | Land: VS | Regie: Bobby Farrelly, Peter Farrelly | Cast: Jim Carrey, Jeff Daniels, Rachel Melvin, Kathleen Turner

Er was een tijd dat we de kak- en pishumor van Dumb and Dumber nog konden smaken. Het was dezelfde tijd dat we liedjes van 2 Fabiola op muziekcassettes opnamen van de radio en onze filmsmaak nog niet verder reikte dan Spielbergspektakels of de explosiefestish van Michael Bay. Vandaag komen de grapjes en grollen van hoofdrolspelers Harry en Lloyd dan ook een stuk minder geestig over bij onze intussen volgroeide maar nog steeds ondeugdende redactie.

Wanneer blijkt dat Harry ergens een dochter heeft rondlopen, besluit hij haar samen met Lloyd te gaan opzoeken in El Paso, Texas. Bovendien hoopt Harry van haar een broodnodige nier te kunnen krijgen. Maar ongewild geraakt het onwaarschijnlijk domme duo weer verwikkeld in een familiale intrige. Jim Carrey en Jeff Daniels konden na veel vijven en zessen – of genoeg dollartekens - terug samengebracht worden. Het was vooral de bedoeling om de vergeten prequel Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd, die met een geheel andere cast en crew tot stand kwam, te overtreffen. Het valt sterk te betwijfelen of de makers daarin geslaagd zijn.

Deze overbodige miskleun put voor een groot stuk uit dezelfde flauwe fratsen als het eerste deel.

Het is vrijwel onbegrijpelijk dat de gebroeders Farrelly in dit tijdperk nog teruggrijpen naar een totaal voorbijgestreefde vorm van humor. Terwijl het origineel nog enigszins kon rekenen op enkele leuke vondsten, een juiste timing en een treffende soundtrack, put deze overbodige miskleun van een komedie voor een groot stuk uit dezelfde fratsen als het vorige deel. Mogelijk zijn de grappen zelfs nog wansmakelijker en – komt ie – dumberer geworden. De meeste grollen verdampen vrijwel meteen, met pijnlijkse stiltes in het pubiek tot gevolg. Van vertier is hier dus weinig sprake. On stage was dit duo vast na een kwartier al met veel boegeroep van het podium gejouwd.

Het is  vreemd dat Carrey en Daniels, die zich ondertussen al met meer waardige rollen bewezen hebben, hun imago verlagen met dit soort rioolcinema. Carrey beweert stilaan te denken aan zijn pensioen. Sinds het al tien jaar geleden is dat de acteur nog iets opmerkelijks deed, hebben wij daar niets op tegen.

Bert Coppens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harry blijkt helemaal geen nier nodig te hebben en ook geen dochter te hebben. Zijn toenmalige flirt probeerde hem dit enkel wijs te maken omdat ze geld nodig had. Harry en Lloyd gaan dus weer met lege handen naar huis.