Our Little Sister

Genre: Drama | Duur: 2u08 | 2015 | Release: 18 November 2015 | Land: Japan | Regie: Hirokazu Kore-Eda | Cast: Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Ryo Kase, Ryôhei Suzuki, Kaho

Net als in zijn vorige films laat de Japanse cineast Hirokazu Koreeda ons in Our Little Sister deel uitmaken van een familie. Na Nobody Knows, Still Walking, I Wish en Like Father, Like Son levert dat opnieuw een liefdevolle ode aan het (familie)leven op.

 

Dit episodische relaas, dat draait om vier zussen in een nieuw samengesteld gezin, is als vanouds opgebouwd uit grote en kleine gebeurtenissen waarin herinneringen, tradities; familiebanden, een warme thuis en liefdevolle gemeenschap en helaas ook afscheid als thema's kunnen benoemd worden. Hoewel Our Little Sister daardoor een zekere focus mist en de ongeduldige kijker beslist niet tegemoetkomt, is dit van begin tot eind een warme en lieflijke, zelfs knusse film. Dorpsbewoners en familieleden van het viertal zorgen voor animo en gravitas in de rand van het verhaal. 

Van begin tot eind een warme en lieflijke, zelfs knusse film.

Koreeda's cynismevrije kijk op het leven - in de traditie van de grootmeester Ozu - krijgt vorm in elegante beelden. Een fietstocht onder kersenbloesems steekt er wat dat betreft bovenuit en kan symbool staan voor dit soort onschuldige maar nodige cinema. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien