Goosebumps

Genre: Avontuur | Duur: 1u43 | 2015 | Release: 27 Januari 2016 | Land: VS | Regie: Rob Letterman | Cast: Jack Black, Amy Ryan, Jillian Bell

Als de ambitie van deze op de jeugdboekenreeks Kippenvel gebaseerde prent was de doorsnee 11-jarige mee te nemen op een dolle horrortrip, dan zijn de makers daar behoorlijk in geslaagd maar als ze meteen ook applaus wilden krijgen van filmliefhebbers voor hun creatieve aanpak, hadden ze echt wel een tandje mogen bijsteken.

 

De vermoeidheid slaat immers al snel toe in dit halfslachtige opgezette avonturenfilmpje waarin de kindergriezelboeken van R.L. Stine tot leven komen. Een groepje stereotiepe personages doet vervolgens hysterische maar slaapverwekkende pogingen om voor de hand liggende zombies, tuinkabouters en aliens te verslaan. 

Een futloze hoop effecten waar enkel de doorsnee 11-jarige van zal genieten.

Jack Black kan zelfs in slechte films best genietbaar zijn, maar zijn eendimensionele vertolking als knorrige schrijver is ergerlijk zoutloos. De jongeren die hem omringen zijn karakterloze filmpubers, ongeïnspireerd vertolkt. Ze ontsnappen in een pover gestructureerde plot aan allerlei digitaal gecreëerde zielloze wezens zonder dat ons dat ook maar een greintje kan schelen.

Dikke fun voor de 10- tot 14-jarige pretiener zonder veel referenties of ontwikkelde filmsmaak, maar een futloze hoop effecten voor elke al dan niet vrijwillig vergezellende volwassene. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stine's dochter blijkt een verzonnen personage te zijn, dat dus samen met alle monsters verdwijnt. Hij schrijft echter een nieuw boek zodat ze weer onder hen is en daar is dus ook Dylan blij mee. Dan blijkt echter, om volkomen onverklaarbare reden, dat het onzichtbare jongetje niet verdwenen is.