11 Minut

Genre: Thriller | Duur: 1u21 | 2015 | Release: 3 Maart 2016 | Land: Polen, Ierland | Regie: Jerzy Skolimowski | Cast: Paulina Chapko, Richard Dormer

Pools regisseur Jerzy Skolimowski maakt op 77-jarige leeftijd met 11 Minutes een heel verfrissende, alternatieve en strak gemonteerde thriller. Skolimowski verbindt het lot van een groep willekeurige personages op een plein in Warschau. Een actrice op sollicitatie bij een louche regisseur; haar jaloerse man die op de gang wacht; een pedofiele straatverkoper die enkele nonnen van hotdogs voorziet; ambulanciers die moeten vechten om op tijd bij een slachtoffer te geraken; een drugkoerier die met zijn klanten in bed duikt; en een koppel dat samen porno kijkt op bed. Allemaal Warschauers wiens leven op elf minuten drastisch verandert.

 

11 Minutes is een dynamische thriller vol subtiele humor. De tijdlijn wordt constant doorbroken met het verhaal van een andere personage. Pas helemaal op het einde komen alle verhalen op een rampzalige manier samen. Een chaotische vertelling, maar als kijker weet je steeds waar in de korte elf minuten iedereen zich bevindt. Skolimowski maakt slim gebruik van geluid om spanning te creëren en zijn verhaal kracht bij te zetten. Ondanks dat er - afgezien van het einde - niets concreet spannend gebeurt, zit je toch met een hoog stressgehalte te kijken.

11 Minutes is een dynamische thriller vol subtiele humor.

De 77-jarige regisseur legt een speels enthousiasme aan de dag. 11 Minutes is een hectische puzzel die je achterlaat met meer vragen dan antwoorden, maar dat blijkt uiteindelijk geen zorg. 

Jef van Cleynenbreugel Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien